вівторок, 20 березня 2012 11:45

На нідерландському ярмарку виставили твори Рубенса і Далі

На нідерландському ярмарку виставили твори Рубенса і Далі
"Розп'яття Христа" Пітера Пауля Рубенса

У перші години роботи нідерландської ярмарки творів мистецтва Tefaf, яка цього року відзначає 25-річчя, була продана картина Пітера Пауля Рубенса "Розп'яття Христа". Як пише The New York Times, "Розп'яття", написане на дошці маслом, купили не дорожче 3,9 мільйона доларів.

Проте за даними ArtLyst, картина, яка датується 1618-1620 роками, була продана в колекцію сімейства Ван Оттерлоо за 3,5 мільйона євро галереєю Бернхаймер-Колнагі.

Видання відзначає, що в Маастрихті також виставлені на продаж твори інших відомих митців. Серед них - скульптура Генрі Мура з чорного мармуру, яку оцінюють в 35 мільйонів доларів; брошка у вигляді губ з рубіна і перлів, виконана Сальвадором Далі - її вартість становить близько 45 000 доларів; картини Герхарда Ріхтера, а також багато творів мистецтва з Азії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший з подвійних портретів Преслі виставили на продаж

Одним з центральних подій ярмарку, що почалася 16 березня, стала презентація результатів дослідження про арт-ринок, замовленого Tefaf. Вперше в історії Китай за обсягом арт-ринку обігнав США, який лідирував більше ста років; частка Китаю на глобальному ринку в 2011 році склала 30 відсотків, частка США - 29 відсотків.

Оскільки в останні два роки сегмент азійського мистецтва на ринку показав значний ріст, колекціонери з Європи у вересні минулого року здійснили поїздку в Шанхай і Пекін, щоб налагодити співпрацю з арт-дилерами з Азії. Очікується, що на Tefaf приїдуть від 250 до 500 колекціонерів, галеристів і арт-дилерів з країн Азії.

Нідерландський ярмарок триватиме до 25-го числа. Цього року на ній виставлені предмети мистецтва, які сумарно оцінюються в 1,3 мільярда доларів.

Зараз ви читаєте новину «На нідерландському ярмарку виставили твори Рубенса і Далі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі