понеділок, 19 березня 2012 06:45

"Організувати виставку з нуля молодим митцям майже неможливо"

Автор: З архіву молодіжного осередку політичної партії ”Фронт змін”
  Фінальний матч команд ”Арсенал” і ”Барбарис”, організований молодіжним крилом полтавського ”Фронту Змін”
Фінальний матч команд ”Арсенал” і ”Барбарис”, організований молодіжним крилом полтавського ”Фронту Змін”

— На Полтавщині багато творчих спілок. Там збираються переважно старші митці. Вони — люди іншого формату. Вирішили організувати вечір для молодих, творчих і наполегливих. Ідея виникла спонтанно. Розповіли про неї по соціальних мережах. Зібралися понад 100 охочих. Для молоді — то спроба самореалізуватися. Деякі вперше читали свої вірші перед публікою, а не шкільною аудиторією, — розповідає Олександр Буцький, керівник молодіжного крила Політичної Партії "Фронту Змін", депутат Київської районної в місті Полтаві ради. Нещодавно молодь "Фронту Змін" уперше в Полтаві провела літературний вечір. Читання пройшли в кафе-барі "Вілла крокодила".

— Творчі вечори — новинка для молоді. Читацькі клуби розвинені у Львові, Києві. Зустрічі проводять не в приміщеннях навчальних закладів, куди примусово зганяють студентів, а в мистецьких кафе, барах. Там атмосфера інша, не напружує, — продовжує Олександр Валерійович. — Раніше в Полтаві проводили піар-проекти. Переважно робили примусово, під гранти, щоб отримати кошти. У нас дружно, із людей грошей не вимагають. Кожен міг показати себе. Працювали у вільному режимі. Могли читати, обговорювати, виходити на вулицю. Коли закінчили читання, не хотіли розходитися. Ще 1,5 години спілкувалися. Багато дякували за зустріч. Літературні вечори хочемо зробити традиційними для полтавської молоді. У майбутньому плануємо випустити невелику художню збірку.

Молодіжне крило Політичної Партії "Фронту Змін" у Полтаві організувалося рік тому. Тепер одне з найпотужніших в Україні. Працює на рівні з молодіжними рухами в Києві, Львові, Дніпропетровську. Бере активну участь у громадському і політичному житті Полтавщини. Продовжує традицію "Фронту Змін" — щороку організовує футбольні турніри.

— Футболом займаємося не для піару. У турнірах задіяні професійні лікарі, судді. Згідно статуту проводимо установчі збори. Усе як у справжньому чемпіонаті, — каже Олександр Буцький. — Люблю футбол із дитинства. Тому набрати команди для мене — не проблема. Це люди об'єднані дружбою. Є також із різних організацій. Наприклад, команда Автоагрегатного заводу постійно грає. Силовики, міліціонери, митники, студенти беруть участь у турнірі. Грає власник клубу "Барбарис". Команда з його друзів так і називається. Від кількості команд залежить тривалість чемпіонату. Мінімум іде п'ять місяців.

За участь в інших турнірах беруть гроші — близько 7 тисяч гривень. У нас — безкоштовно. Чемпіонат аматорський. Проте з дворових командах виросли хлопці до професійного спорту. Доки є здоров'я і енергія — грають у кількох чемпіонатах. Ми не забороняємо. За участь стараємося всіх відзначити. Символічні призи отримують судді, лікарі, найстарші й наймолодші гравці, кращі бомбардири, нападаючі, воротарі. Традиційно відзначаємо кращі команди.

Футбол — це гра мільйонів. Полтавці не виняток — люблять і вміють грати. Та головна проблема — знайти поле. Орендувати  дорого. Аматорська команда не може сама оплатити поле і свою участь у турнірі. "Фронт Змін" бере ці проблеми на себе.

Найближчим часом молоді "фронтовики" відкриють виставку молодих художників на четвертому поверсі Центрального універмагу в Полтаві. Планують показати близько 80 робіт. Серед них — художнє фото.

— Організувати виставку з нуля молодим митцям майже неможливо. Потрібно багато часу і кошти для оренди. Ні першого, ні другого у студентів немає. Ми хочемо допомогти, — каже Олександр Валерійович. — Відкриття плануємо зробити феєричним — запросимо гурт барабанщиків. Усіх сюрпризів розкривати не буду.

Допомагають підготувати і провести спортивні та мистецькі заходи лідери обласної та міської організації "Фронту Змін" Валерій Головко і Олександр Артеменко. Гарно показали себе в організації заходів молоді "фронтівці" Олександр Ткаченко і Дмитро Демус.

Зараз ви читаєте новину «"Організувати виставку з нуля молодим митцям майже неможливо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути