Ексклюзиви
четвер, 25 листопада 2010 18:05

Олег Пінчук продає дошку з оголошеннями за $20 тисяч (ФОТО)
12

З 19 по 26 листопада у столичній галереї "М17" триває виставка сучасного мистецтва. Її організував український аукціонний дім "Золотое сечение" напередодні торгів, що мають відбутися 27 листопада. На виставці представили 100 майбутніх лотів загальною вартістю понад $ 1 мільйон. Серед них роботи Олександра Ройтбурда, Олега Тістола, Олександра Гнилицького, Іллі Чічкана, Юрія Соломка тощо.

Київський скульптор та художник Олег Пінчук виставив на аукціон дошку з наклеєними оголошеннями: "Срочно сниму комнату", "Отчаявщимся похудеть", "Автошкола".

"Це такий напрямок в мистецтві, називається ready-made. Коли об'єкт повсякденного життя перетворюється на твір мистецтва, якщо художник його виставляє. Зверніть увагу, таких дошок немає ніде в світі, але це дуже характерно саме для Києва, для України. Наші технології залишились на совковому рівні, коли інформація передається за допомогою таких оголошень. Мільйони українців на зупинках читають, зривають і вішають оголошення. При цьому з цим явищем у нас весь час борються і ніяк не можуть перемогти. До мене багато підходять і кажуть, що я зумів передати суть нашого інформаційного часу", - розповів художник кореспонденту Gazeta.ua.

Своєю роботою Олег Пінчук констатує українські реалії.

"Хочу показати мистецтво, але з іншого боку. Не просто розлити фарбу, чи намалювати якусь карикатуру. А показати нашу автентичність в напрямку, який у нас не дуже розповсюджений. Багато всього перемальовують з зарубіжних журналів і каталогів. На те, що в нас під ногами і поруч — чомусь не звертаємо увагу. Треба робити те, що характерне для пострадянського часу і для нашої країни", - сказав Олег Пінчук.

Дошку художник знайшов біля свого будинку.

"Вона була потрощена, бо хтось її зірвав і викинув. Я забрав цю дошку, відреставрував, підклеїв. Зробив кілька акцентів. Але втручання було зовсім мінімум", - наголосив скульптор.

Стартова ціна інсталяції $20 тисяч.

"Ready-made дуже популярний у світі. Особливо у Великій Британії. Там 250-300 тисяч фунтів коштують роботи цього стилю. Але таких самих в них немає", - розповів Пінчук.

2009-го на ярмарку сучасного мистецтва Арт-Київ Олег Пінчук виставив цілу зупинку, обклеєну оголошеннями. На час виставки на її місці він встановив іншу тимчасову зупинку.

Фото: Аукционный дом "Золотое Сечение", NewsMe

Зараз ви читаєте новину «Олег Пінчук продає дошку з оголошеннями за $20 тисяч (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі