субота, 26 червня 2010 21:07

Український художник прийшов на виставку з намальованими нігтями (ФОТО)
22

Фото: Фото: Андрій Шматов/Gazeta.ua

24 червня у Національному художньому музеї відкрили спільну виставку тайванського художника Лі Санданя та українського художника ірландського походження Майкла Мерфенка "Внутрішнє світло". Експозиція нараховує 43 полотна.

Тайванця називають одним з найбільш затребуваних художників світу. В 2007 році його картину "Свобода поза свободою" продали за рекордну для сучасного тайванського мистецтва суму. В Україну художник приїхав з асистентами. З гостями музею Сандань спілкується через перекладача, дає автографи шанувальникам, усім посміхається.

Майкл Мерфенко на відкриття виставки прийшов у фіалковій сорочці та брюках. Нігті на руках пофарбовані темно-фіолетовим лаком. Він народився у ірландському Скотланді, художню освіту здобув в Бельгії та Німеччині. З 1997 року живе і працює в Україні. Після переїзду своє родове прізвище Мерфі змінив на Мерфенко. Виставлявся у Лондоні, Нью-Йорку та Брюсселі.

На відкриття прийшов віце-прем"єр-міністр України Володимир Семиноженко, художник Сергій Поярков, скульптор Олег Пінчук.

25 червня Лі Сандань дав у музеї майстер-клас. Він намалював перед глядачами 4 картини. На кожну витрачав 20 хвилин. На полотнах зобразив Будду, його символ – місяць та лотос.

Виставка художників триватиме до 8 серпня.

Gazeta.ua



Зараз ви читаєте новину «Український художник прийшов на виставку з намальованими нігтями (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі