понеділок, 24 травня 2010 18:23

Столичний скульптор Олег Пінчук поставить "Жабу"

 

Столичний скульптор Олег Пінчук поставить у Києві біля музею води свою нову скульптуру "Жаба".

Про це він розповів кореспонденту Gazeta.ua під час відкриття виставки "Образи Китаю" у музеї мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків.

"Жабу поставимо на тому місці, де раніше була дискотека "Жаба". Там проходила моя молодість. Я завжди з приємністю згадую про ті часи. Вся скульптура у нашому місті ритуальна – всі пам'ятники схожі на ті, що стоять на кладовищах. Таких скульптур, як у Джакометі, у нас ніколи не було. Моя буде першою," - сказав Пінчук.

"Робив скульптуру два роки. Спершу виліпив із гіпсу. Потім у ливарній майстерні її відлили із бронзи. Тепер вона важить 6 тон. В її відритій пащеці видно буде обличчя – з очима і носом. А в роті розташовані резервуари для збору води. Періодично вона буде виливатися. В жабу можна буде кинути монетку на щастя – всередині встановлений спеціальний ковш. Коли грошей набереться дуже багато, ковш перевернеться і хтось отримає все, що назбиралося," - додав він.

"Кожен має своє розуміння жаби. Когось вона мучить і давить, а для когось є символом успіху і благополуччя. Для мене вона символізує друге," - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Столичний скульптор Олег Пінчук поставить "Жабу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути