середа, 05 травня 2010 07:32

Олігархи найбільше платять за портрети космонавтів

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Одеський художник Ігор Гусєв мусульманку Гюльчатай зобразив у паранджі й скафандрі. На рукаві в неї українські герб і прапор. ”Західним феміністкам не завадило б трохи прислухатися до ісламських канонів. Було би більше щасливих сімей”, — каже митець
Одеський художник Ігор Гусєв мусульманку Гюльчатай зобразив у паранджі й скафандрі. На рукаві в неї українські герб і прапор. ”Західним феміністкам не завадило б трохи прислухатися до ісламських канонів. Було би більше щасливих сімей”, — каже митець

28 квітня у столичній галереї "КиївФайнАрт" відкрили виставку сучасного портрета "Нова нещирість". У ній показали політиків у іронічній манері.

Одеський художник 36-річний Сергій Зарва на тлі античних руїн зобразив колишнього президента Віктора Ющенка. Його пальці в діамантах, у вусі сережка з рожевим каменем. Рамка зроблена з монтажної піни, пофарбована в рожеве. Зверху картина простромлена вилами.

— Для оздоблення рамок використав справжню кукурудзу і свинячі рильця. Вони висушені, не смердять, екологічно чисті — такі продають у зоомагазинах, — розповідає художник.

Портрет президента Росії Дмитра Медведєва прикрасив гумовими орлами. Американського президента Барака Обаму — чорношкірою лялькою-пупсиком. Під піджаком Сергій тримає рожеву гумову свинку. Вона пищить. Каже, це подарунок для сина.

Одеський митець Ігор Гусєв музикантів Едді Мерфі та Елвіса Преслі, голлівудську зірку Мерилін Монро на картинах одягнув у космічні скафандри.

Для оздоблення рамок використав справжню кукурудзу і свинячі рильця

— Колись космонавт і артист були рівнозначними зірками, — пояснює він. — Я люблю малювати космонавтів. Олігархи їх добре беруть, багато платять. Є на виставці портрет Гульчатай, — показує на жінку в паранджі з українським прапором на костюмі космонавта. — Західним феміністкам не завадило б трохи прислухатися до ісламських канонів — було би більше щасливих сімей.

Чотири полотна Ігор Гусєв створив за місяць. Працював олійними фарбами та акрилом, щоб швидше висохло.

— Експозиція має дуже іронічний тон, — міркує 48-річний Олександр Бригинець, депутат Київради. — Я б узагалі взяв рамку з монтажної піни, написав прізвище політика і більше нічого не малював.

Глядачі п"ють вино, картини роздивляються мало. Скульптор Олег Пінчук лузає смажене гарбузове насінням, пригощає знайомих. Лушпайки плює на підлогу галереї.

— Усі картини художники малювали спеціально для цього проекту, — говорить Надія Пригодич, 38 років, куратор виставки. — Жодних побоювань виставляти керівників держав, політиків не було. Ми хотіли подивитися на їхні образи з іронією.

Виставка триватиме до 15 червня.

Зараз ви читаєте новину «Олігархи найбільше платять за портрети космонавтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути