Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2012 11:43

Відомий графітяр Бенксі виставляє свої роботи на продаж
11

Фото: Фото: Telegraph

Відомий в усьому світі графітяр, який творить під псевдонімом "Бенксі", невдовзі продасть свої найвідоміші роботи на аукціоні.

Розпродаж має початися наступного тижня: організатори аукціону розраховують на сотні та тисячі фунтів прибутку. Серед найвідоміших робіт Бенксі, що будуть представлені на Bonhams' Urban Art Sale, - "Дівчинка з кулькою" 2009 року, за яку розраховують одержати щонайменше 25 тисяч фунтів.

Початкова ціна не менш відомої роботи "Леопард та Штрих-код" становить 80 тисяч фунтів, а скрін-принт Кейт Мосс сподіваються продати за 50 тисяч.

Алан Монгомері, арт-критик та співробітник галереї Bonhams, висловив своєзахоплення художником, який вирішив влаштувати аукціон на піку своєї слави: "Ми раді , що тут представлені деякі найпопулярніші його роботи. Бенксі зрозумів, що самих графіті людям замало, розмноживши їх він ніби пішов назустріч людям. У той же час сам він лишається у тіні."

На думку критика такий попит на "невідомого" художника доводить, що його популярність вже вийшла на новий - глобальний, всесвітній рівень.

Аукціон розпочнеться наступного вівторка.

Зараз ви читаєте новину «Відомий графітяр Бенксі виставляє свої роботи на продаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути