понеділок, 12 березня 2012 18:21

Найбільше американське захоронення бойових літаків прикрасили графіті
15

Фото: Фото: globalgrind.com

У організатора незвичайного проекту The Boneyard Project, Еріка Файрстоуна, виникла ідея розмалювати "залишені" літаки Повітряних сил США на покинутому летовищі в пустелі Арізони. За його словами, мистецький проект покликаний "поєднати в собі графіті та зброю масового знищення".

Більш ніж 30 світових майстрів графіті працювали над цією оригінальною та, мабуть, наймасштабнішою виставкою під відкритим небом.

Перша частина роботи над проектом носила назву "Nose job" та розпочалася 2011 року: тоді художникам дозволили малювати на носових частинах літаків. У рамках другої частини, найкращим з учасників вже дозволили розмальовувати увесь літак.

Джейсон Вавро, фотограф, який фіксував процес створення арт-проекту, зазначив, що кожний витвір, перш за все, поціновується за тим, наскільки довго над ним працювали. "Над деякими графіті працювали усього 3 дні, над деякими - по кілька тижнів. Деякі літаки зроблені однієї людиною, до створення деяких робіт могли долучитися одразу п'ятеро людей."

Арізонське "захоронення" літаків налічує 4,400 одиниць бойової техніки.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше американське захоронення бойових літаків прикрасили графіті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути