понеділок, 05 березня 2012 16:46

У Бразилії міські хащі перетворилися на витвір мистецтва
15

Фото: Фото з сайту turprikol.com

Іспанські художники, об'єднані назвою Boa Mistura досить своєріднов вирішили звернути увагу влади і туристів на проблеми бідних районів бразильського міста Сан-Паулу.

Фавели - бідні райони бразильських міст, де люди живуть в найжахливіших побутових умовах, найчастіше, взагалі без будь-яких комунікацій. Навіть поліція боїться заходити в ці квартали - у влади там знаходяться наркокартелі. Але іспанських художників з об'єднання Boa Mistura не зупинила ця зловісна слава фавел - вони пробралися туди і перетворили сірі нетрі в буяння яскравих фарб.

Художники з Boa Mistura називають себе "graffiti rockers" (рокери графіті), акцентуючи тим самим увагу на свої спроби рвати шаблони і знущатися над громадськими засадами.

Ось і своїм проектом "Floating Graffiti" вони показують, що не дарма носять таке прізвисько. Boa Mistura розфарбували кілька фавел Сан-Паулу в яскраві тони і, таким чином перетворили сірі нетрі, на які люди намагалися просто не звертати увагу, в яскраві плями, за які раз у раз чіпляється погляд.

Наче в насмішку над убогістю життя в фавелах Boa Mistura назвали ці свої композиції Amor (Любов), Beleza (Краса), Orgulho (Гордість), Do?ura (Солодкість).

На допомогу собі, під час здійснення проекту, художники взяли самих жителів цього району, які з радістю відгукнулися на пропозицію самим розфарбувати свої похмурі будинки яскравими фарбами, наданими іспанськими авторами.

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії міські хащі перетворилися на витвір мистецтва ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути