пʼятниця, 23 березня 2012 17:49

У Рівному невідомий графітяр розмалював птахами центр міста
10

Фото: Фото: Віктор Гомоль

У Рівному на житлових будинках у центрі міста невідомий художник намалював в стилі графіті різноманітних птахів. Різнокольорові зображення горобців, синичок і фантасмагоричних образів з крилами прикрашають будівлі на вулицях Степана Бандери, Соборності та майдану Незалежності.

"Наш будинок потребує капітального ремонту. Добре, що знайшлася людина, яка хоч у такий спосіб прикрасила його. Мені подобається малюнок. Дуже гарна пташечка вийшла на гілочці калини. Правда, не знаю чи то снігур, чи щиглик. Ніхто зі сусідів не рвався замальовувати й до міліції не телефонували", - розповідає 38-річна Валентина Демчук, яка мешкає на вул. Степана Бандери, 11.

Малюнки з'явилися протягом лютого-березня. Автор підписується під псевдо "Брат". Підлітки, які тусуються біля інтернет-клубу на майдані Незалежності кажуть, що невідомий графітіст їх одноліток.

"Да то - молодий хлопець. Він малює вночі. Переважно зображає птахів. Його графіті дійсно круті. Бачив також кілька стильних написів його роботи. Ну то - просто бомба. З пацанів ніхто не скаже його справжнього імені, бо міліція загребе ще", - пояснює підліток.

Невідомий художник намалював на рівні другого поверху одного з будинків, що на майдані Незалежності, синичку на гілочці. Її розмір - понад метр. На цегляній будівлі трансформаторної будки в міському парку ім.Тараса Шевченка зобразив великого горобця.

"Нам дуже подобається малюнок. Гуляємо з дітьми, то вони просто в захваті від цього горобця. Птахи мені подобаються, а за написи різноманітних слів, то треба штрафувати. Інколи таке понаписують, що сором просто", - каже рівнянка Ірина Дацюк.

Рівненські науковці пояснюють появу малюнків, як спосіб самоутвердження молодого митця.

"Графіті є дуже давнім явищем. Археологи знаходили малюнки в культурах різноманітних епох. Скажімо, найвідоміші графіті античних міст були знайдені під час розкопок Помпеї. Інший приклад – древні графіті в Софіївському собору в столиці. Це - демократичний вид мистецтва. Його особливістю також є анонімність авторства. Разом з тим, поява таких малюнків може бути спробою самоутвердження молодого митця. Адже художнику приємно, що його роботи мають інтерес і резонанс", - каже Василь Павлунь, викладач кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Рівненського державного гуманітарного університету.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному невідомий графітяр розмалював птахами центр міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути