понеділок, 27 лютого 2012 13:58

Вуличне мистецтво приваблює дедалі більше людей
28

"Наша діва милосердя", Ashop
Фото: Фото з сайту аdme.ru
Поклоніння графіті, Бэнкси
Ровери, Ashop
Перетворення на солдата, BLU
Кіт і рибка, DALeast

Стріт-арт розвивається найшвидшими темпами з усіх існуючих видів мистецтва. З ним може змагатися хіба що графічний та промисловий дизайн. Однак вони, найчастіше, наскрізь комерційні, тоді як стріт-арт явище, в першу чергу, соціальне, яке відображає суспільство і його прагнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жлоби" в клітках плювалися зернятами на відкритті арт-проекту у Львові

Вважають, що головною частиною стріт-арту є графіті (інакше спрей-арт), але не можна сказати, що стріт-арт це і є графіті. До цього напрямку також відносяться некомерційні постери, трафарети, різні скульптурні інсталяції. Найголовніше в стріт-арті не привласнити територію, а залучити глядача до діалогу й показати різну сюжетну програму за допомогою своєрідних деталей, дрібниць, тіней, кольорів і ліній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художниця малює картини за допомогою вина

Останнім часом виникло безліч напрямків у вуличному мистецтві. Молоді райтери намагаються розробити власний стиль. Таким чином, виникають нові відгалуження й тенденції. Це пророкує руху багате майбутнє. Нові різноманітні форми стріт-арту часом перевершують за своїм масштабом все, що було створено до цього.

Сайт про графіті та некомерційний ембієнт Street Art Utopia вибрав з творів, представлених у 2011 році, найцікавіші, незвичайні й тонко виконані роботи.

Зараз ви читаєте новину «Вуличне мистецтво приваблює дедалі більше людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі