четвер, 04 січня 2018 11:54

Канал "1+1" зробив заяву щодо скандального номера "Вечірнього кварталу"

Канал "1+1" зробив заяву щодо скандального номера "Вечірнього кварталу"
У номері від "Вечірного кварталу" Буратіно носить шапку у кольорах прапора ЛГБТ-спільноти. Фото: pravda.com

Телеканал "1+1" прокоментував скандал довкола гомофобного номера "Вечірнього кварталу", який вийшов у ефір у новорічну ніч.

Як повідомила прес-служба компанії, "1+1 медіа" не мала на меті образити сексуальні меншини та просить вибачення за показ образливого номера.

"Дійсно, мали місце, на наш погляд, епізоди, які могли викликати звинувачення у неповазі до сексуальних меншин. Просимо вибачення за цей епізод та запевняємо, що у нас не було жодного наміру образити будь-кого. Телеканал "1+1" вилучив цей епізод зі своєї бібліотеки", - запевнили у прес-службі.

Крім того, заявили, що ЗМІ не напрацювали стандарти роботи з цією темою.

"Ми маємо жити у відкритому та толерантному суспільстві. Саме тому ми не хочемо уникати теми сексуальних меншин, яка є частиною сучасного життя, і висвітлюємо її, зокрема, у випусках новин. Водночас, очевидно, що наразі в ЗМІ відсутні стандарти роботи з такою темою, особливо, коли мова заходить про гумор. Також ми, як і студія "Квартал 95", надалі будемо більш ретельно зважати на вибір, характер та підходи у висвітленні тем, які зачіпають повагу та інтереси сексуальних меншин", - написали у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активістів обурив гомофобний номер "95 Кварталу" про Буратіно: готують акцію протесту

За сюжетом номера, який вийшов у ефірі каналу "1+1", актори театру проводять репетицію постановки про Буратіно. Виконавець ролі Буратіно зізнається у нетрадиційній орієнтації. Після цього на його адресу лунають численні образи: "Папа Карло не вийде. Він відмовився від сина", "Ви мені вибачте, але стругати такого сина я не буду", "Я з оцим не Полі чудес монети закопувати не сяду".

"95 Квартал" видалив відео з публічного доступу. У Facebook написали пост із вибаченнями.

Активісти, яких обурив номер "Вечірнього кварталу", проведуть акцію "За гумор без дискримінації" біля будівлі телеканалу.

"Будемо вимагати публічного вибачення головного акторського складу "Студія Квартал 95" на чолі з Володимиром Зеленським; публічних пояснень керівництва телеканалу "1+1", яке пропустило цей контент у новорічний ефір; публічного забов'язання телеканалу "1+1" не допустити гомофобного, трансфобного, мізогінного, расистського, сексистського та будь-якого ксенофобного контенту, який знецінює гідність та честь громадян України і розпалює ворожнечу", - написала у мережі Facebook правозахисниця і організаторка акції Софія Лапіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чому цього підсвинка держава повинна акредитувати?" - Винничук про новий фільм Зеленського

У новорічну ніч найрейтинговішим шоу на телебаченні став "Вечірній квартал". Цю програму дивилися 4,5 млн українських телеглядачів (29,2%).

Зараз ви читаєте новину «Канал "1+1" зробив заяву щодо скандального номера "Вечірнього кварталу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі