вівторок, 23 липня 2019 13:44

Назвали найкращі фільми десятиліття

Назвали найкращі фільми десятиліття
Скарлетт Йохансон зіграла прибульця в фільмі "Побудь в моїй шкурі". indiewire.com

Американський сайт про кіно Indiewire оголосив свою версію списку 100 найкращих фільмів, що вийшли з 2010-го. Зазначають, що після 2010 року кіноіндустрія помітно змінилася та почала захоплювати все більше поле тем. Пропонуємо ознайомитися із десяткою лідерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Космонавти стикнулися з таємничими явищами на Венері

1. "Місячне світло", реж. Баррі Дженкінс.

Темношкірий хлопчик живе у гетто в Майамі. Він дорослішає, вже складніше приховувати, що гей.

2. "Побудь у моїй шкурі", реж. Джонатан Глейзер.

Кожної ночі по трасі Едінбург-Глазго їздить автомобіль та підбирає чоловіків-автостопщиків. За кермом прибулець, що приняв вигляд привабливої жінки.

3. "Копія вірна", реж. Аббас Кіаростамі.

Британський письменник приїздить на конференцію до Італії, де знайомиться із жінкою. Та робить вигляд, що англієць її чоловік. Незабаром ця гра стає небезпечною.

4. "Акт вбивства", реж. Джошуа Оппенхаймер.

Документалка, що розповідає про події індонезійського військового перевороту 1965 року. Воєнізовані формування та садисти вбили понад мільйона можливих комуністів. Ці вбивства залишилися безкарними, а винні досі є впливовими людьми, які можуть розраховувати на підтримку корумпованих політиків.

5. "Всередині Льюіна Девіса", реж. брати Коени.

Льюін Девіс – талановитий, але бідний блюзовий музикант. Він залишився без єдиного друга, бо той покінчив з собою. Перебивається дешевими виступами у кабаках.

6. "Корпорація Святі Мотори", реж. Леос Каракс.

Дивовижна істота переміщається із життя в життя. Набуває форму то чоловіка, то жінки, то юнака, то вмираючого старого. Він може виявитися жебраком або казковим багатієм, шахраєм або гідним сім'янином.

7. "Керол", реж. Тодд Хейнс.

Юна Тереза зустрічає розкішну дорослу жінку Керол. Вони опинилися удвох в атмосфері різдвяного Ньо-Йорку.

8. "Майстер", реж. Пол Томас Андерсон.

Демобілізований моряк не може знайти себе у сучасній Америці. Він знайомиться із харизматичним творцем релігійного культу.

9. "Божевільний Макс: Дорога люті", реж. Джордж Міллер.

У світі майбутнього усе належить тим, хто має воду. Скажений воїн Макс скитається пустелями, бо не хоче підкорюватися водяним олігархам.

10. "Леді Бьорд", реж. Грета Гервіг.

Крістіна навчається у старшій школі та мріє вступити у Нью-Йоркський університет. Вона робить усе, щоб бути особливою — фарбує волосся у дивний червоний колір, вигадує ім'я Леді Бьорд та просить її так називати.

Американська акторка Грета Гервіг дебютувала у режисурі фільмом "Леді Бьорд" або "Леді Птаха" 2017-го. Її 2-й фільм вийде 25 грудня цьогоріч. Картина "Маленькі жінки" - екранізація класичного роману Луїзи Мей Олкотт. Головні ролі зіграли Меріл Стріп, Емма Вотсон, Сірша Ронан і Тімоті Шаламе.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращі фільми десятиліття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі