понеділок, 09 липня 2012 14:32

Німеччині повернуть зниклу картину Рубенса

Німеччині повернуть зниклу картину Рубенса
"Бенкет Ірода" Пітера Рубенса. Фото: artchive.ru

У середу, 11 липня, США поверне картину епохи бароко з колекції короля Фрідріха Великого, яка близько 70 років тому була вкрадена недалеко від Берліна службовцям Червоної армії. Як повідомляє Bloomberg, офіційна церемонія повернення твори мистецтва пройде за участю посла США в Німеччині Філіпа Д. Мерфі в замку Сан-Сусі в Потсдамі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шотландець знайшов на горищі невідомий малюнок Рембрандта

Картина є копією полотна Пітера Пауля Рубенса, написаного в 1624-1625 роках. На ній зображені голова Іоанна Хрестителя, обезголовленого на вимогу Соломії, сама царівна, а також її слуга.

Полотно перебувало в зборах короля Пруссії з 1764 року, зберігалося в його літній резиденції Сан-Сусі, проте в 1942 році було передано на зберігання в Райнсбергскій палац. Після Другої Світової війни картина зникла, її слід загубився в СРСР. Картина знову спливла на ринку тільки на початку 2011 року, коли її виставили на торги в США. Американці встановили походження роботи, оскільки інформація про неї містилася в базі даних організації Art Loss Register. Людина, що виставив картину на аукціон, погодився повернути її Німеччини.

Знайдена картина, як зазначає агентства, є важливою знахідкою для дослідників творчості Рубенса, оскільки його полотно не збереглося, а копія була зроблена за життя художника. Існує ще кілька версій картини Рубенса, вони зберігаються у Великобританії і Дрездені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британці збирають кошти для передачі картини Мане до музею

У галереї Фрідріха Великого висіло 159 картин, про місцезнаходження 89 з них до цих пір нічого невідомо. У 2011 році в Сан-Сусі було повернуто близько десяти картин. За даними Фонду палаців і садів Пруссії, в чиє ведення якраз входить Сан-Сусі, до цих пір немає інформації про 4000 картин, зниклих під час війни.

Зараз ви читаєте новину «Німеччині повернуть зниклу картину Рубенса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі