понеділок, 07 травня 2012 18:52

Британці збирають кошти для передачі картини Мане до музею

Автор: Джерело: artinvestment.ru
  "Портрет мадемуазель Клаус" Едуарда Мане
"Портрет мадемуазель Клаус" Едуарда Мане

Британський фонд Heritage Lottery Fund (HLF) виділив Музею Ашмола на картину Едуарда Мане "Портрет мадемуазель Клаус" грант в розмірі 5,9 мільйона фунтів стерлінгів (9,5 мільйона доларів). На сайті фонду зазначено, що HLF зробив найбільше пожертвування в рамках кампанії зі збору коштів, необхідних для того, щоб викупити для Великобританії цеq витвір мистецтва.

У грудні 2011 року британський уряд наклав тимчасову заборону на вивезення полотна, яке за 28 мільйонів фунтів придбав іноземець. Тоді було оголошено, що картина залишиться у Великобританії до лютого 2012 року, і тільки в тому випадку, якщо хтось висловить "серйозний намір" зібрати суму для покупки картини, термін дії заборони продовжать до серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рембрандт написав свою дружину у парі зі старим рабином

Зобов'язання зі збору коштів взяв на себе Музей Ашмола, який до серпня повинен знайти суму в розмірі 7,83 мільйона фунтів стерлінгів. Значна знижка була зроблена внаслідок того, що картина стане частиною колекції відомого державного зборів.

На даний момент музей зібрав більшу частину суми - крім HLF свої пожертви зробили благодійний Художній фонд (750 тисяч фунтів) q приватні особи (200 тисяч). Музею необхідно знайти ще 908 тисяч.

"Портрет мадемуазель Клаус", на якому зображена скрипалька Фанні Клаус, яка сидить на балконі, був написаний в 1868 році. Картина після смерті імпресіоніста була куплена американським живописцем Джоном Сінгером Сарджентом (John Singer Sargent), який жив у Великобританії, де і залишилося в підсумку полотно. Картина лише олин раз показали публіці - 1984 року в Лондонській Національній галереї проходила виставка, присвячена сторіччю з дня смерті Мане.

Зараз ви читаєте новину «Британці збирають кошти для передачі картини Мане до музею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі