середа, 25 квітня 2012 11:49

На аукціоні картина Айвазовського встановила новий рекорд

На аукціоні картина Айвазовського встановила новий рекорд
Фото: Sotheby's

Під час художнього аукціону, що пройшов у Лондоні 24 квітня, був встановлений черговий рекорд ціни для картин відомого російського художника Івана Айвазовського.

"На торгах Sotheby's картина "Вид Константинополя і Босфорської затоки" була продана за більш ніж три мільйони фунтів стерлінгів (більше п'яти мільйонів доларів)", - повідомили в прес-службі аукціонного будинку. Покупець полотна не захотів розкривати свого імені, він торгувався через свого представника по телефону.

Стартова ціна картини не перевищувала 1,8 мільйона фунтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На аукціон виставлять портрети муз Пікассо

Айвазовський своїми очима вперше побачив Константинополь 1845 року, коли побував там в якості художника Адміралтейства. Картину він написав через десятиліття після цього - в 1856 році, тобто в рік закінчення Кримської війни. Але Айвазовський не звертається до військової теми. Навпаки, перед очима глядача постає місто в мирний час, яким живописець споглядав його десятиліттям раніше.

В описі полотна сказано, що "робота зафіксувала жваве життя мальовничого порту з мечеттю Топхане Нусрет, яка поєднала риси барокової та ісламської архітектури і слугувала орієнтиром для кораблів, які заходять в Босфор".

Попередній рекорд картина Айвазовського встановила на аукціоні в 2007 році. Тоді полотно "Константинополь на світанку" було продане за 2,7 мільйонів фунтів стерлінгів.

Зараз ви читаєте новину «На аукціоні картина Айвазовського встановила новий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі