Ексклюзиви
пʼятниця, 03 грудня 2010 11:06

Картина Айвазовського не зацікавила покупців

Картина Айвазовського не зацікавила покупців

Будинок MacDougall's провів аукціон російського живопису, де виставив три лоти зі стартовою ціною до 1,2 мільйона фунтів стерлінгів кожен. Покупцям представили картини Івана Айвазовського, Іллі Рєпіна та Івана Шишкіна.

У підсумку лише картину Шишкіна "Вид на острів Валаам. Кукко" продали вище верхньої межі попередньої оцінки - за 1,874 мільйона фунтів. Робота Іллі Рєпіна "Повернення додому" пішла з молотка за 822,6 тисячі фунтів стерлінгів, а "Венеціанська лагуна" Айвазовського не викликала інтересу покупців і була знята з торгів.

Особливо зацікавила покупців картина художника Миколи Фешина "Маленький ковбой", яку продали за 6,95 мільйонів фунтів стерлінгів, хоча спочатку розраховували за 500-700 тисяч.

Всього на аукціоні російського живопису продали твори мистецтва на загальну суму в 14,6 мільйона фунтів стерлінгів. Окремо MacDougall's провів аукціони графічних робіт російських художників та ікон, сумарна виручка яких перевищила 1,580 мільйона фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, найбільше за всю історію торгів в $45-60 мільйонів у Європі оцінили "Портрет Анхеля Фернандеса де Сото" роботи Пабло Пікассо, яку виставили на аукціоні Christie's в Лондоні.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Картина Айвазовського не зацікавила покупців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі