пʼятниця, 09 квітня 2010 13:39

З аукціону продадуть унікальний портрет Майкла Джексона (ФОТО)

 

Портрет відомого американського співака Майкла Джексона наступного тижня буде виставлений на інтернет-аукціон eBay.

Автор портрета - австралійський художник Бретт-Лівінгстоун Стронг. Джексон зображений сидячи з книгою в червоному вельветовому піджаку епохи ренесансу, що нагадує його відомий костюм з кліпу Thriller. Портрет виконаний на тлі кімнати маєтку Джексона Neverland, на задньому плані видно фею Дінь-Дінь з казки про Пітера Пена. Картина називається "Книга" (The Book), розмір полотна 127 на 120 сантиметрів.

Вважається, що це єдина картина, для написання якої позував Джексон.

Нинішній власник Марті Ебрамс зберігав полотно 17 років на складі в штаті Нью-Джерсі. Картина була виставлена на огляд тільки в червні 2009-го року, після смерті Майкла Джексона.

Аукціон розпочнеться в середу ввечері, стартова ціна - 2,75 мільйона доларів.

Примітно, що в 1990 році нинішній власник купив її у японського підприємця за 2,1 мільйона доларів, а в 2000 році експерти салону Belgo Fine Art Appraisal and Restoration оцінили картину в 5,3 мільйона доларів. Очікується, що зараз картина піде з молотка за більш ніж 3 мільйони доларів.

Нагадаємо, король поп-музики помер 25 червня 2009 року на 51-му році життя від передозування сильнодіючих препаратів, зокрема, анестетика пропофолу. Особистий лікар Конрад Мюррей, який знаходився зі співаком в останні хвилини його життя, вважається підозрюваним. Якщо суд визнає лікаря винним, йому загрожує до чотирьох років тюремного ув"язнення.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «З аукціону продадуть унікальний портрет Майкла Джексона (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути