понеділок, 06 листопада 2017 15:13

Екс-вокаліст Led Zeppelin випустив новий альбом. 10 найкращих релізів жовтня

Екс-вокаліст Led Zeppelin випустив новий альбом. 10 найкращих релізів жовтня

У жовтні нові альбоми презентували легендарний Роберт Плант, триразова володарка "Ґреммі" Pink, епатажний Мерілін Менсон. Пропонуємо ознайомитися з найцікавішими музичними релізами минулого місяця.

Beck – Colors
Жанр: поп

13-й студійний альбом американського експериментатора Бека Хенсена Colors контрастує з його попередньою творчістю. У новій роботі меланхолія змінилася радістю. Записавши енергійний поп-альбом, Бек вкотре здивував слухачів. Музична кар'єра виконавця триває вже чверть століття. За цей час він встиг спробувати себе у багатьох жанрах – від лоу-фаю і хіп-хопу до кантрі та соулу.


St. Vincent – Masseduction
Жанр: електропоп, ґлем-рок

Під псевдонімом St. Vincent виступає 35-річна американка з Оклахоми Енні Кларк. Музичні критики охрестили її "Девідом Бові у спідниці" через експериментальний стиль та ексцентричні образи. Новий альбом St. Vincent вже п'ятий на рахунку в Кларк. Його співачка складала під час світового туру. "Це пісні, народжені з голосових нагадувань, записок та фрагментів мелодій, які приходили до мене під час подорожей", – ділиться Енні Кларк. У піснях вона порушує проблеми влади, наркотиків, одностатевих стосунків і суспільства споживання.

Robert Plant – Carry Fire
Жанр: рок

Carry Fire – 11-й сольний альбом екс-вокаліста Led Zeppelin Роберта Планта. Композиції наповнені глибокими роздумами про світ, його минуле і майбутнє. Плант порушує теми воєн, політики та історії. Альбом рок-легенди багатий на гітарні соло, які переплітаються зі східними мотивами.

Jessie Ware – Glasshouse
Жанр: поп

Британська співачка записувала свій третій студійний альбом під час вагітності, тож її нова музика просякнута ніжністю та роздумами про материнство. В інтерв'ю Джессі розповіла, що поспішала завершити звукозапис до пологів. Щоб вчасно встигнути, до створення альбому співачка залучила близько двох десятків продюсерів та музикантів. Ліричну композицію Sam Джессі допоміг написати англійський співак Ед Ширан. "Інші люди керували мною більше, ніж я ними, – зізналася Джессі у розмові з журналом Fader. – Але альбом вийшов дуже особистим. Він – про злети, падіння, страхи та красу".

Marilyn Manson – Heaven Upside Down
Жанр: готичний рок, важкий метал

Після комерційно успішної платівки The Pale Emperor "великий і жахливий" Мерілін Менсон вирішив повернутися до "важчої" музики. Разом із групою він записав альбом з гітарними рифами, надривним голосом, який часто переходить на виснажений хрип. Серед тем – сатанізм, наркотики, насилля.

King Krule – The Ooz
Жанр: пост-панк, тріп-хоп

У 23 роки британець Арчі Маршал випустив уже другий альбом. Музику він почав писати ще зі школи. Худорлявий рудий парубок з глибоким баритоном не боїться експериментувати зі звучанням. Через це критики назвали стиль King Krule "контрольованим хаосом". У одній з пісень музикант декламує поезію Лермонтова російською мовою. Більшість композицій просякнуті розчаруванням через дорослішання та невзаємне кохання.

Liam Gallagher – As You Were
Жанр: бритпоп

2009 року розпався культовий гурт 1990-х Oasis. Сталося це через постійні сварки його учасників – братів Ліама та Ноеля Ґаллахерів. Останній не витримав постійних конфліктів і пішов. Ліам вирішив, що прекрасно обійдеться без брата, і на основі Oasis створив новий гурт – Beady Eye. Після 5 років колектив також припинив існування. Тепер Ліам Ґаллахер вирушив у сольне плавання. У його гітарних баладах відчувається відгомін кінця минулого століття – ідеально для тих, хто ностальгує за цими часами.

Pink – Beautiful Trauma
Жанр: поп
Після 5-річної перерви американська співачка Pink презентувала сьомий альбом. Музичні видання назвали його дорослим, щирим та бойовим. Сама Pink так пояснила ідею своєї платівки: "Життя завдає величезних травм. Але воно також неймовірно гарне. Попри все, залишається багато краси і прекрасних душ. Потрібно цим насолоджуватися". Альбом очолив чарти в багатьох країнах, а також у хіт-параді Billboard зайняв першу позицію за кількістю продажів у США.

Baxter Dury – Prince Of Tears
Жанр: поп, інді-рок

Бакстер почав писати пісні у 30 років, коли помер його батько – британський рок-музикант Ян Д'юрі. П'ятий альбом Prince Of Tears також народився з печалі. Бакстер важко переживав завершення стосунків і кілька місяців навіть не виходив із квартири. Це і стало лейтмотивом альбому. Платівка вийшла лаконічною - триває всього 29 хв.

Kelela – Take Me Apart
Жанр: R&B, електронна музика

Про новоспечену зірку альтернативного R&B почали говорити ще до виходу її дебютного альбому. Артистка записала спільні треки із Соланж Ноулз та гуртом Gorillaz. Серед її прихильників – ісландська співачка Björk. Свою перспективність Kelela підтвердила студійною роботою Take Me Apart. Альбом присвячений розриву стосунків, який Kelela пережила болісно, але гідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр культури рекомендує: що дивитися та читати у листопаді

Зараз ви читаєте новину «Екс-вокаліст Led Zeppelin випустив новий альбом. 10 найкращих релізів жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі