вівторок, 21 травня 2019 12:20

Джордж Мартін натякнув, як фінал книжок відрізнятиметься від серіалу "Гра престолів"

Автор: wall.alphacoders.com
  Серіал "Гра престолів" на основі циклу романів Джорджа Мартіна "Пісня льоду й полум'я" завершився 19 травня
Серіал "Гра престолів" на основі циклу романів Джорджа Мартіна "Пісня льоду й полум'я" завершився 19 травня

Американський письменник Джордж Мартін розповів, як фінал циклу романів "Пісня льоду й полум'я" відрізнятиметься від серіалу "Гра престолів". У своєму блозі натякнув, що в останніх 2 книжках серії читачі дізнаються історії персонажів, які не побачили у телеадаптації.

"Як я неодноразово вам казав, зима близько, - пише Мартін. - "Вітри зими" дуже сильно запізнюються. Але я закінчу цю книжку. Не стану обіцяти, коли це станеться: такий підхід я вже пробував, і він лише приносив злість вам і прокльони мені. Але я її закінчу. І візьмуся за "Мрію про весну".

Люди зараз запитують: чим усе закінчиться? Кінцівка буде така ж, як у серіалі? Чи інша?

Що ж, так. І ні. І так. І ні. І так. І ні. І так.

Нагадаю, що я працюю зовсім в іншому виді мистецтва, ніж Девід і Ден (Девід Беніофф і Ден Вайсс - шоуранери серіалу "Гра престолів". - Gazeta.ua). Їхній останній сезон втілився у 8 годинах екранного часу. Я гадаю, що 2 завершальні книжки потягнуть разом десь на 3 тис. сторінок. А якщо мені знадобиться написати ще пару сторінок, розділів або сцен, я додам їх. Ну і, звичайно, ефект метелика, про який я нагадую ще з першого сезону. Одні мої герої взагалі не потрапили в екранізацію, інші загинули на екрані, хоча ще живі на сторінках. Тож книжки має бути цікаво прочитати хоча б заради того, щоб дізнатися про долю Джейні Пуль, Безсердечної, Пенні з її свинкою, Скахаза, Аріанни Мартел, Темної Зірки, Віктаріона Грейджоя, сіра Гарлана Галантного, Ейгона VI і безлічі інших персонажів, з якими глядачі серіалу не мали нагоди познайомитися. І ще в книжках будуть єдинороги. Певною мірою.

Але яка ж кінцівка буде "справжньою" - серіал чи книжка? Це дурне запитання. Скільки дітей мала Скарлетт О'Хара?

Як щодо цього? Я напишу. Ви прочитаєте. Тоді кожен вирішить для себе й буде сперечатися в інтернеті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Творці "Гри престолів" знімуть нові "Зоряні війни"

У фентезі-циклі Джорджа Мартіна "Пісня льоду й полум'я" вийшло 5 романів: "Гра престолів", "Битва королів", "Буря мечів", "Бенкет круків", "Танок драконів". Усього письменник запланував 7 книжок. Останні 2 - "Вітри зими" і "Мрія про весну". Над "Вітрами зими" Мартін працює з 2011-го.

Серіал "Гра престолів", знятий на основі циклу, завершився 19 травня. Шоста, фінальна серія 8 сезону під назвою "Залізний трон" установила рекорд в історії шоу та серед усіх проектів телеканалу HBO. Її подивилися 19,3 млн гладячів.

Зараз ви читаєте новину «Джордж Мартін натякнув, як фінал книжок відрізнятиметься від серіалу "Гра престолів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі