понеділок, 06 лютого 2012 13:05

Спецтема: Закриття EX.ua

Боротьба з піратством в Україні - це підігравання західним країнам: експерт

Боротьба з піратством в Україні - це підігравання західним країнам: експерт

Україна ніколи системно не вела боротьбу з піратством. Все, що робилося - це вибіркові речі. Про це Gazeta.ua заявив керівник Центру громадських ініціатив "інформаційне суспільство", екс-голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піратство не загрожує українському кіно. EX.ua дарма закривали - кінорежисер

"Звичайно, автори вимагають захистити свої інтереси, їх претензії цілком справедливі. Особливо у світлі того, що завдяки поширенню чужої інтелектуальної власності дехто має великі прибутки. Та боюся, що Україна ще довго системно до цього підходити не буде. У нас виходить тільки підігравати західним країнам, коли прокочується якась хвиля боротьби з піратством. Так було з дисками, які заборонили продавати за декілька днів до Євробачення. Звичайно, світ мав право від нас це вимагати боротьбу з піратами. Але ж не можна так було реагувати - щойно загрожують санкції - Україна давай виконувати вимоги, а коли всі мовчать, і Україна мовчить", - сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київський інтернет-провайдер заплатить півмільйона за піратство

На його думку, остаточно в Україні ніхто не може сказати, у який спосіб авторам захиститися від піратства.

"Окрема тема - під виглядом боротьби за захистом авторських прав дехто намагається протягнути закони, якими, зокрема, інтернет має прирівнюватися до засобу масової інформації. Це були наскоками з ініціативи СБУ накласти законодавче регулювання на служби інтернету. Я прихильник того, щоб інтернет не був регульований у такий спосіб. Адже це означає узаконені можливості втручатися, закривати окремі сторінки. Адже проблему піратства цим би не вирішили, цим лише б скористалися ті, хто хотів би заткнути роти ЗМІ. Звичайно, суспільство цьому дружно протистоїть. Тому такі ініціативи обриваються", - зазначив Шевченко.

Зараз ви читаєте новину «Боротьба з піратством в Україні - це підігравання західним країнам: експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути