Ексклюзиви
середа, 19 січня 2011 16:27

За піратство у мережі "Вконтакте" почали порушувати кримінальні справи

За піратство у мережі "Вконтакте" почали порушувати кримінальні справи

У Росії вперше порушено справу проти користувача найбільшої в країні соціальної мережі - "Вконтакте".

Як повідомили ИТАР-ТАСС в прес-службі  Управління "К" Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації, яке спеціалізується на кіберзлочинах, справа порушена за заявою представників фірми грамзапису "Нікітін". Рекорд-лейбл поскаржився, що фонограми, які йому належать, незаконно поширюються в соціальній мережі.

"Під час перевірки, проведеної фахівцями Управління "К", з'ясувалося, що одним з найбільш активних користувачів, які здійснюють незаконне відтворення і доведення до загального відома музичних творів, є 26-річний москвич, який розмістив на своїй персональній сторінці 18 аудіозаписів відомої російської музичної групи, число скачувань яких іншими користувачами становило більше 200 тисяч", - сказав представник-прес-служби управління "К".

Він зазначив, що від дій тільки одного правопорушника правовласник зазнав збитків у вигляді недоотриманої вигоди у розмірі 108 тисяч рублів. Порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ст.146 Кримінального кодексу РФ ("Порушення авторських і суміжних прав"). Зловмисникові загрожує до шести років позбавлення волі.

В Управлінні "К" відзначають, що цей випадок - далеко не поодинокий. Подібна протиправна діяльність набула широкого розмаху, а правовласники несуть величезні збитки. Міліціонери, які спеціалізуються на кіберзлочинах, збираються "посилити боротьбу з незаконним поширенням у соціальних мережах і на інших ресурсах аудіоматеріалів, продовживши практику притягнення правопорушників до кримінальної відповідальності".

Нагадаємо, Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов вважає, що Верховна Рада на законодавчому рівні повинна заблокувати діяльність сайтів, які займаються поширенням заборонених матеріалів. До таких ресурсів міністр зарахував і сайт "Вконтакте".

Зараз ви читаєте новину «За піратство у мережі "Вконтакте" почали порушувати кримінальні справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути