Ексклюзиви
пʼятниця, 04 липня 2008 12:56

Зниження комп"ютерного піратства на 10% принесе Україні $940 мільйонів

Зниження рівня комп"ютерного піратства в Україні на 10% дозволить створити 2 тис. 600 нових робочих місць, зібрати додаткових $70 млн. податкових зборів і забезпечити українську економіку додатковими $940 млн. Такі дані, за наслідками досліджень, проведених "Business Software Alliance", отримав Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти від представника "Microsoft Україна". Разом з тим, яким чином проводилися подібні розрахунки, не повідомляється.

Як повідомили в прес-службі ВРУ, в рамках підготовки до слухань на тему: "Ефективність застосування законодавства України у сфері авторського права і суміжних прав" у вересні цього року в Комітет продовжують надходити інформаційно-аналітичні матеріали. 3 липня відбулося вже друге засідання робочої групи Комітету з підготовки до цього заходу.

На засіданні були визначені напрями, в яких працюватимуть члени робочої групи. Зокрема, розглядалися питання організації колективного управління правами, архітектурної діяльності, правового регулювання авторського права і суміжних прав. Крім того, мова йшла про комп"ютерні програми, бази даних, Інтернет і книговидавництво.

Асоціація виробників програмного забезпечення "Business Software Alliance" є некомерційною міжнародною організацією, діяльність якої спрямована на просування легального використання програмного забезпечення. Учасниками асоціації є "Adobe", "Apple", "Autodesk", "McАfee", "Microsoft" і багато інших організацій. Свою діяльність в Україні BSA почала в 2008 році, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Зараз ви читаєте новину «Зниження комп"ютерного піратства на 10% принесе Україні $940 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути