четвер, 06 квітня 2017 13:25

Як учасники Євробачення з інших країн говорять українською

Як учасники Євробачення з інших країн говорять українською
Учасникам Євробачення запропонували вимовити декілька речень українською. Фото: life.pravda.com.ua

З'явилося відео, як учасники міжнародного пісенного конкурсу Євробачення готуються до музичної першості. Зокрема, вчать українські фрази.

Його опублікували на офіційному каналі конкурсу на YouTube.

Учасникам запропонували повторити декілька речень за лідером колективу O.Torvald Женею Галичем. Гурт переміг у національному відборі та представлятиме Україну на конкурсі.

Найскладніше іноземцям далося слово "Євробачення". Його змогли вимовити лише учасники з Польщі та Болгарії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Краще нехай у нас відберуть Євробачення" - Андрухович

Співаки спробували сказати українською: "До зустрічі в Києві", "Ласкаво просимо на Євробачення" та "Привіт, мене звати ...".

Служба безпеки заборонила в'їзд в Україну учасниці Євробачення від Росії Юлії Самойловій на три роки. 2015-го співачка незаконно перетнула державний кордон - виступила в окупованому Криму.

У 2009 році під час Євробачення у Москві стався скандал — Європейська мовна спілка на не допустила представника Грузії до конкурсу. Зробила це на прохання Росії — не сподобалися слова пісні колективу Stephane & 3G "We Don't Wanna Put In". Заявили, що пісня має політичний підтекст. Бо слова співзвучні з прізвищем тодішнього прем'єр-міністра Володимира Путіна і мають подвійний смисл. Грузії запропонували змінити їх або запропонувати нову композицію. Вони відмовилися, і країну не допустили до участі у Євробаченні. Події відбувалися після російської військової агресії проти Грузії у Абхазії та Південній Осетії у серпні 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «Як учасники Євробачення з інших країн говорять українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі