вівторок, 22 листопада 2011 13:18

"Я хочу показати його, як людину" - поет Талалай пише книгу про Вінграновського

"Я хочу показати його, як людину" - поет Талалай пише книгу про Вінграновського

Столичний поет Леонід Талалай зараз працює над книжкою спогадів про письменника Миколу Вінграновського.

Про це він розповів кореспонденту Gazeta.ua під час шостого з'їзду НСПУ, який відбувся 19 листопада у столичному будинку художника.

"З Миколою Вінграновським ми дружили майже 30 років. Своє справжнє єство він ніколи на людях не розкривав. Завжди грав якісь ролі, тому всі знають його як актора. Я ж хочу показати його, як людину. Над спогадами вже почав працювати", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Микола Вінграновський любив розказувати побрехеньки

"Він завжди приховував своє справжнє єство. Але коли ми лишалися вдвох, то там грати йому вже не доводилось", - додав він.

З Миколою Вінграновським Талалая познайомив літературний критик Володимир П'янов.

"Прийшов до П'янова в гості, а там сидить Микола Вінграновський. Володя представив мене "поетом із Донбасу". Вінграновський здивувався — який ще може бути поет, крім нього? Потім  П'янов додав: "Між іншим, він грає у карти не гірше за Малишка". Вінграновський завжди хвалився, що навіть Малишка може обіграти. Одразу ж запропонував мені зіграти з ним одну партію. Я виграв одну партію. Потім другу. Коли вже закінчували третю, я сказав Миколі Степановичу: "Якщо хочете, щоб була нічия, то ходіть тузом". Він подумав, що я підглядаю в його карти. Та я його заспокоїв: "Я просто всі карти тримаю в голові. Знаю, що вийшло і що лишилося", - розповів Леонід Талалай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вінграновський дарував поетам туфлі

"Після того випадку Микола Степанович жодного разу не грав зі мною на людях", - додав він.

Нагадаємо, що Леонід Талалай балотувався на посаду Голови Спілки письменників України. Крім нього балотувались ще Віктор Баранов та Володимир Яворівський. Переміг перший кандидат.

Зараз ви читаєте новину «"Я хочу показати його, як людину" - поет Талалай пише книгу про Вінграновського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі