середа, 23 березня 2011 14:55

Ліна Костенко прийшла на похорон дружини поета Вінграновського

Ліна Костенко прийшла на похорон дружини поета Вінграновського

22 березня на Байковому цвинтарі поховали дружину поета Миколи Вінграновського Олександру Вінграновську-Білинкевич. Вона померла на 74-му році життя від раку шлунку.

Прощалися з Олександрою Вінграновською-Білинкевич біля під'їзду будинку, в якому вона жила. Прийшла поетеса Ліна Костенко, Іван Драч з дружиною Мартою, архітектор Лариса Скорик та літературознавець Григорій Сивокінь. Ліна Костенко тримала портрет померлої біля її могили на Байковому кладовищі.

"З Олександрою Іванівною ми товаришували 35 років. Познайомила нас моя тітка. Ми відразу відчули спорідненість душ. Годинами могли говорити на різні теми. Вона була шляхетною людиною. Жодного разу не чула, щоб вона недобре про когось говорила", - розповіла київська журналіста Антоніна Пасько.

Олександра Білинкевич народилася у Коломиї у родині франкознавця Івана Білинкевича. Була одружена з сином письменниці Ірени Вільде Яремою Полотнюком. У шлюбі народилася донька Ярина. Вона загинула в ДПТ 1998 року.

З Миколою Вінграновським Олександра Білинкевич прожила майже 50 років. Їхній син Андрій займається бізнесом.

Олександра Іванівна все життя працювала лікарем-кардіологом. Кажуть, до неї за допомогою зверталася Ліна Костенко. Це сталося кілька років тому. До Ліни Василівни у гості приїхала її донька Оксана Пахльовська разом з онучкою Ярославою. Дівчині стало погано. Ліна Василівна лікарів не викликала, а покликала Олександру Іванівну.

Зараз ви читаєте новину «Ліна Костенко прийшла на похорон дружини поета Вінграновського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі