Ексклюзиви
пʼятниця, 09 листопада 2018 07:10

Зображення щасливого майбутнього допомагає втіленню задуманого в реальність

Автор: ОЛЕНА КУПОВИХ
  Меценат ­Людмила Русаліна та її Благодійний фонд ”РАЗОМ” багато років підтримують соціальні та мистецькі проекти для дітей
Меценат ­Людмила Русаліна та її Благодійний фонд ”РАЗОМ” багато років підтримують соціальні та мистецькі проекти для дітей

У Черкаській області проходить конкурс дитячого малюнка "Мирна Україна".

Його організувало Управління освіти та науки Черкаської облдержадміністрації за підтримки Благодійного фонду "РАЗОМ". Про мету та завдання конкурсу ми поспілкувалися з меценаткою Людмилою ­Русаліною.

Чим вас зацікавив цей конкурс дитячого малюнка на Черкащині?

— Я з очолюваним мною Благодійним фондом "РАЗОМ" багато років підтримуємо соціальні та мистецькі проекти для дітей, у тому числі й творчі конкурси. Як мама п'ятьох дітей добре знаю, наскільки важливо для кожної дитини бути почутою та мати можливість розкрити свої таланти. Малювання — один із найкращих способів реалізувати власний потенціал, висловити думки та емоції. Більше того, зображення щасливого майбутнього — це сильна візуалізація, що допомагає втіленню задуманого в реальність.

Ми постійно підтримуємо арт-проект "Україна очима дітей АТО" — і бачимо чудові результати. Арт-терапія допомагає дітям із Донбасу повернути радість та яскраві барви в життя. Тому коли з Управління освіти та науки Черкаської ОДА нам запропонували організувати спільний захід для дітей, я не вагалася ні хвилини. Ми проведемо патріотичний конкурс малюнка для всіх дітей Черкащини, щоб вони могли поділитися своїм баченням мирної квітучої України.

Розкажіть детальніше про мету та завдання конкурсу "Мирна Україна".

— Це більше ніж дитячий творчий конкурс. Адже для втілення художнього задуму учасники мають побачити, осмислити та обрати власне майбутнє. Діти обговорюють свої мрії й ідеї в родинах, у школі. Ми хочемо дати юним художникам можливість висловити свою громадянську позицію та любов до Батьківщини. Розкрити творчі грані особистості, удосконалити художню майстерність.

Як визначатимуть переможців?

— Для оцінювання робіт ми формуємо кваліфіковане журі. До нього увійдуть відомі художники, педагоги, мистецтво­знавці. Вони обиратимуть кращих у двох вікових категоріях. За 100-бальною шкалою оцінять глибину розкриття теми, оригінальність, художність, композиційне та кольорове вирішення, емоційний відгук на картини. Автори найкращих робіт отримають дипломи та грошові винагороди. Їхні картини експонуватимуть на виставці "Мирна Україна". Надрукують у настінних календарях Благодійного фонду "РАЗОМ" і роздадуть переможцям конкурсу.

Які ще проекти підтримує меценат Людмила Русаліна та Благодійний фонд ­"РАЗОМ"?

— Із перших років власного бізнесу я взяла собі за правило частину коштів віддавати на благодійність. Підтримувати розвиток мистецтва та інноваційних технологій — це сотні успішно реалізованих соціальних, наукових і культурних проектів. Насамперед хочу згадати фестиваль для талановитих дітей-сиріт "Щасливі долоні", унікальну постановку балету "Жізель" хореографом Раду Поклітару, благодійні заходи Фонду "Україна — дітям", спільні проекти для дітей із Мариною Кінах, фестиваль Святого Миколая, міжнародний кінофестиваль "Молодість", "Менухін 100", Канівський міжнародний кінофестиваль, балети "Спартак" і "Лебедине озеро" за участю світових зірок, численні проекти для підтримки бійців АТО та їхніх родин.

Для сприяння молодим українським вченим і їхнім інноваційним розробкам я створила Фонд науково-технічного розвитку імені академіка Володимира Михалевича (батько Людмили Русаліної. — ГПУ). Лише за останні декілька років за підтримки Фонду вдалося реалізувати десятки інноваційних проектів у галузях кібернетики, медицини, екології, безпілотної авіації, сільського господарства та оборонної промисловості. Так, 19 червня 2014 року на орбіту був виведений перший український наносупутник "Політан-1". З 2015-го створено та налагоджено серійний випуск вітчизняних безпілотників "Спектатор" для потреб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Зображення щасливого майбутнього допомагає втіленню задуманого в реальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути