пʼятниця, 23 грудня 2016 07:20

Зірка італійського кіно зіграла в українській комедії

Автор: Катерина ЛУК’ЯШКО
  Італійський актор Нікола Ночеллі в чорній комедії ”Ізі” грає венеціанця. Його герой має привезти на Закарпаття труну з тілом загиблого українського заробітчанина
Італійський актор Нікола Ночеллі в чорній комедії ”Ізі” грає венеціанця. Його герой має привезти на Закарпаття труну з тілом загиблого українського заробітчанина

Верхи на труні пливе товстун у довгому пальті. Опинився в цій ситуації випадково. Це — італієць Ісідоро. Брат доручив йому перевезти тіло загиблого українського заробітчанина-маляра Тараса в закарпатське село. Однак на кордоні його ніхто не зустрів. Машину вкрали, викинувши з неї Ісідоро з труною Тараса. Італієць вирішив сам шукати в Україні родичів загиблого. Знає тільки назву села — Кам'янка. Жодною мовою, крім італійської, не володіє.

Чорну комедію "Ізі" зняв італійський режисер Андреа Маньяні, 33 роки. Це спільна італійсько-українська ­стрічка.

Назва "Ізі" — це скорочення від імені головного героя. Він 40-річний невдаха. У депресії набрав зайву вагу. Намагався покінчити життя самогубством. Живе з мамою. З кар'єрою гонщика "Формули-1" розпрощався через те, що заснув на перегонах.

— Цей фільм про людину, яка загубила себе. Постійно потрапляє у стресові ситуації. В Україні Ісідоро проходить низку випробувань свого внутрішнього світу. Спілкуючись із Тарасом, а по суті — з труною, знаходить сенс життя, — розповідає продюсер Олег Щербина, 47 років.

— У чорновому сценарії Андреа Маньяні йшлося про венеціанця, що везе труну заробітчанина на Балкани. Режисер поміняв місце дії після відвідання України.

Бюджет фільму 1,2 млн євро — майже 32,9 млн грн. Зйомки проходили в Італії, Україні та Угорщині.

Головну роль зіграв 35-річний Нікола Ночеллі. Його матір — зірка італійського кіно Орнелла Муті, 61 рік.

Священика, який допомагає Ісідоро в Україні — Остап Ступка, 49 років.

— Я віруюча людина. Але священиків не грав. Усе більше ролі ментів і судмедекспертів попадалися. Й італійської зовсім не знаю. Так само, як Нікола — української. Дуже допомогла порозумітися сцена сповіді, в якій ми разом граємо, — розповідає Остап Ступка.

У прокат фільм "Ізі" вийде наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Зірка італійського кіно зіграла в українській комедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути