неділя, 22 квітня 2007 16:42

Володимир Меньшов відмовився нагороджувати фільм "Сволота"

Автор: фото: REUTERS/Denis Sinyakov
  25-річна ведуча телешоу ”Дім-2” Ксенія Собчак на врученні ”Кінонагород MTV”. Вона — дочка покійного мера Санкт-Петербурга Анатолія Собчака
25-річна ведуча телешоу ”Дім-2” Ксенія Собчак на врученні ”Кінонагород MTV”. Вона — дочка покійного мера Санкт-Петербурга Анатолія Собчака

67-річний російський режисер Володимир Меньшов відмовився нагороджувати фільм "Сволота" грузинського режисера Олександра Атанесяна. Це сталося в четвер на врученні "Кінонагород MTV" у московському кінотеатрі "Пушкінський". Меньшов мав вручати приз за найкращу картину року. Вийшов на сцену з дружиною Вірою Алентовою, відкрив конверт. Побачивши, що переможцем стала стрічка "Сволота", сказав: "Я не намерен вручать премию фильму, порочащему честь страны". Кинув конверт на сцену й пішов з кінотеатру.

На звання найкращої стрічки за версією глядачів MTV претендували: "Пітер ФМ", "Бумер. Фільм другий", "Жара", "Вовкодав" і "Сволота".

Вели церемонію російський актор Іван Ургант і американська актриса Памела Андерсон. Її запросили після того, як у Москву відмовився їхати британський комік Саша Барон Коен, що зняв фільм "Борат". Андерсон за участь у шоу отримала $300 тис.

Саме вона вручила нагороди фільму "Сволота". Стрічку визнали "Проривом року" та відзначили за "Найкращу видовищну сцену". У прокат "Сволота" вийшла під гаслом "Ні любові, ні туги, ні жалості".

Сценарій належить Володимиру Куніну. У ньому йдеться про події, які нібито відбувалися в СРСР у 1943 році. Звільнений із в"язниці полковник Вишневецький (Андрій Панін) організовує школу підготовки диверсантів у горах Казахстану. Офіцерові допомагає його друг, комірник дядя Паша (покійний Андрій Краско). Вихованців для школи набрано з дитячих в"язниць та колоній. Після підготовки їх відправляють знищувати базу фашистів у Альпах. Виживе тільки двоє підлітків.

— Перед виходом цього фільму історики говорили, що такого бути не може, — заявив на прес-конференції після церемонії Меньшов. — Сценарист Кунін не тільки в тому таборі не був — він узагалі не воював. Фронту не бачив. Пізніше злякався, що справою зацікавились у ФСБ, і якось незрозуміло вибачився. Потім автори фільму сказали: "Вибачте, ми теж не знали". Спецслужби з"ясували, — обурюється Меньшов, — що таку школу створили не росіяни, а фашисти на окупованих територіях. Тепер підлітки, яким запудрили мізки, взагалі нічого не розуміють в історії країни.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Меньшов відмовився нагороджувати фільм "Сволота"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути