Ексклюзиви
середа, 01 жовтня 2008 17:58

Володимир Банюк не має відпусток

Автор: фото: Геннадій ГНИП
  Актор Чернігівського молодіжного театру Володимир Банюк сам поставив моноспектакль про Іуду Іскаріота. Іуду він показує людиною, яка любила Ісуса більше за інших апостолів
Актор Чернігівського молодіжного театру Володимир Банюк сам поставив моноспектакль про Іуду Іскаріота. Іуду він показує людиною, яка любила Ісуса більше за інших апостолів

У жовтні на сцені Чернігівського молодіжного театру відбудеться прем"єра моноспектаклю 47-річного Володимира Банюка "Іуда Іскаріот" за повістю російського письменника Леоніда Андреєва. Виставу актор готує самотужки, у вільний час.

Володимир чекає у дворі театру, курить червону "Приму срібну". Запрошує пройти до театрального музею.

— Сейчас все будут собираться на репетицию. Тут нам никто не помешает, — говорить чистою російською.

Останню нову роль у театрі Банюк отримав 2006-го. Запевняє, що для актора два роки простою — це неприпустима розкіш. Уперше виставу про Іуду Банюк показав у запасниках Чернігівського історичного музею півроку тому. На тлі сірих стін, високого вікна зі старовинними ґратами чоловік у лахмітті, з ланцюгами на руках розмовляє з Богом. Колегам сподобалося, "Іуду" включили в репертуар Молодіжного театру.

— Я показую Іуду людиною, що любила Ісуса більше за інших апостолів. Якщо Богові був потрібен Ісус, то треба й Іуда. Заради любові до Господа він пішов на зраду, — розказує Банюк. — Переконаний, глядач мене зрозуміє. Чернігівська публіка відчуває, де фальш, де проблема, де удача. Хто приїжджає в Чернігів? Хал-тур-щи-ки! Навіть Валерій Золотухін у спектаклі "Собаче серце" працював із холодним носом і лівою ногою. Там, де він розраховував на вибух аплодисментів, публіка ввічливо мовчала.

Питаю, чи не думав колись змінити роботу.

— Молодіжний театр створювали ми — вісім випускників Дніпропетровського театрального училища. Як можна кинути своє дітище? — дивується він.

Каже, що ніколи не був одружений.

— Дорожу свободою й не терплю насилля, — пояснює актор. — Батьки нас із молодшим братом виховали у волелюбному дусі. Раніше писав політичну сатиру. У журналі "Перець" її друкували повністю, а в обласній газеті "Деснянська правда" брали не все. Відпусток я не маю. Захопився драматургією, пишу в шухляду. Ще ніде не друкувався.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Банюк не має відпусток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути