неділя, 08 липня 2007 16:09

Визначили призерів "Мобільного кіно"

Минулого тижня у столичному кінотеатрі "Київ" нагородили переможців першого українського фестивалю мобільного кіно "Коротко про головне". В Україні його організував оператор "Ді-джус" та марка мобільних телефонів "Нокія". На конкурсі змагалися 25 стрічок. Головою журі був кліпмейкер Алан Бадоєв. А судили головна героїня фільму "Оранжлав" Ольга Макеєва та продюсер "Штольні" Олексій Дорошко.

— Я оцінювала фільми за двома критеріями, — каже 21-річна Ольга Макеєва. — Якість постановки та глибина розкриття смислу фільму. Мені найбільше сподобалася постановка комедійної стрічки "Клей" — актори зіграли чудово.

Гран-прі отримав фільм Михайла Кострова "Написи". У ньому показують різноманітні написи, які застерігають від СНІДу, куріння та зловживання алкоголем. Головний герой каже, що хоче померти від життя.

— Про фестиваль дізнався випадково, від друзів, вирішили щось зняти, — розповідає Костров. — "Написи" — це моє екранізоване есе.

Михайло працює на телеканалі "Інтер". Учився в канадському університеті "Ryerson" за спеціальністю "режисура та операторська майстерність". 5 років грав у столичному театрі "Чорний квадрат". 2005-го як оператор-постановник працював над повнометражним фільмом "The Poet".

Михайло Костров отримав комп"ютер "Нокія N93i". Також нагородили режисерів Ларису Артюгіну, Юлію Клєом та Любомира Княжича. Але їм вручили тільки дипломи. Зате всі чотири стрічки увійшли до програми короткометражних фільмів "Ф"ючер шортс". Тобто їх покажуть в українських кінотеатрах у вересні–грудні.

Зараз ви читаєте новину «Визначили призерів "Мобільного кіно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути