Ексклюзиви
середа, 08 жовтня 2008 16:17

Віктор Пелевін видав книгу про баблонавтів

У московському видавництві "Ексмо" вийшла друком книга російського письменника 46-річного Віктора Пелевіна "П5: прощальные песни политических пигмеев пиндостана". Її наклад 150 тис. примірників.

Книга складається з п"яти частин, не пов"язаних між собою. В одній йдеться про високопосадовця нетрадиційної орієнтації, в іншій — про "баблонавтів". Так автор називає тих, хто за гроші вирішує здійснити політ на космічному кораблі.

Електромеханік за освітою, Віктор Пелевін прославився на початку 1990-х романами "Життя комах", "Чапаєв і Пустота", "Дженерейшен П". За версією британського часопису French Magazine російський письменник належить до списку 1000 найвизначніших діячів сучасної світової культури. Спектаклі за його п"єсами ставлять у театрах Лондона та Парижа.

— Пелевін чітко розрахував стратегію поведінки, — розповідає український критик Олександр Бойченко, 37 років.

— Він не світиться на тусовках, що викликає інформаційний голод. Теми його творів завжди нові й свіжі. Він добре знається на східних культурах, езотериці. Пелевіна іноді порівнюють із письменником Юрієм Андруховичем — але радше, як найвідоміших письменників своїх країн. Вони прямо протилежні. Вплив Пелевіна є в творчості Любка Дереша.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Пелевін видав книгу про баблонавтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути