Ексклюзиви
четвер, 07 серпня 2008 18:29

Віктор Цой оживе у продовженні фільму "Голка"

Режисер Рашид Нугманов, 54 роки, знімає продовження фільму "Голка". У головній ролі 20 років тому знявся лідер гурту "Кіно" співак Віктор Цой. У серпні 1990-го він загинув у автокатастрофі. Його "москвич" врізався в рейсовий автобус. За однією із версій, Цой заснув за кермом.

— Я не уявляю собі продовження цього фільму з іншим актором, — каже режисер. — Хочу, щоб Цой був присутній у фільмі, тому продовження буде анімаційним. Так ми повернемо молодість не тільки Цою, але й іншим героям "Голки" — Петру Мамонову й Олександрові Баширову. Також розповімо передісторію героя, яку не розказали у фільмі, та знімемо продовження.

Роботу над першим фільмом Рашид Нугманов розпочав 1987 року. Сценарій написали Олександр Баранов і Бахит Кілібаєв. Герой Цоя Моро залишає Петербург і повертається до рідного Казахстану. Там намагається врятувати від наркозалежності свою подругу Діну.

На її роль довго нікого не могли знайти.

— Я тоді запропонував Віктору запросити якусь знайому дівчину, з якою не влом було б провести три місяці на знімальному майданчику, — згадує режисер. — Цой запросив Марину Смирнову, яка й зіграла Діну.

Нугманов хотів, щоб Цой написав музику до його фільму, але ця ідея не сподобалася сценаристу Баранову.

— Я не слухав групу "Кіно", бо мені здавалося, що їхні пісні однакові, — каже він. — Коли ж вийшли пісні, записані для фільму, був у захваті. Того ж дня почав слухати Цоя. На нашому знімальному майданчику він і написав свій шедевр "Звезда по имени Солнце".

Зараз ви читаєте новину «Віктор Цой оживе у продовженні фільму "Голка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути