вівторок, 06 листопада 2018 07:20

Українці мелодійну музику люблять більше за ритмічну

Автор: INSTAGRAM KAMENSKUX
  Співачка Настя Каменських випустила сольний альбом ”Ноу коментс”. До нього увійшли 10 пісень трьома мовами
Співачка Настя Каменських випустила сольний альбом ”Ноу коментс”. До нього увійшли 10 пісень трьома мовами

– Протягом жовтня вийшло так багато українських альбомів, що ледь встигав слухати, – каже музичний журналіст Філ Пухарєв, 26 років. – Артисти хочуть показати свій матеріал до того, як підбиватимуть підсумки року. Знають, що в людей коротка пам'ять.

Розмовляємо про деякі музичні новинки.

Інгрет – "Не спи"

21-річна Інгрет Костенко з Він­ниці стала відомою торік після участі в талант-шоу "Голос країни". Має цікавий образ, вокал. Але цього мало, щоб бути повноцінною артисткою. У телепрограмі співачка розкрилася не до кінця, бо там конкурсанти виконують чужі пісні.

Зараз випустила свій перший альбом. Усі пісні написала сама. Здаються дивними, але насправді мають сенс. В одній із композицій звертається до своєї шафи. Співає, що меблі мають душу, бо колись були деревами. Виконавиця створює власний всесвіт, живе ніби в паралельній реальності. Подібне важко знайти в нашій музиці.

Альбом починається оптимістично, але під кінець Інгрет ніби спускається з небес на землю. У завершальних піснях співає про свої страхи, підсвідомі комплекси. В одній із композицій натякає на смерть близької людини.

Настя Каменських. "Ноу коментс"

Настя Каменських прославилася співаючи в дуеті з Потапом. Торік колектив розпався, але співпраця не припинилася. Репер написав усі композиції для сольного альбому артистки. Від Каменських очікували чогось нового, грандіозного. Диск не викликає цілісного враження. Співачка пробує бити по всіх мішенях одразу, змішуючи стилі. Одні пісні близькі до репу, інші нагадують дискотеку 1980-х. Лунають українська, російська, англійська мови. Здається, що співачка не знає, куди рухатися.

Найбільш вдало вийшла пісня "Попа, как у Ким". У назві згадується американська модель Кім Кардаш'ян. До тексту вплели імена багатьох співачок, голлівудських акторок. Каменських іронізує з них і їхніх фанатів.

Денні Дельта – "Навиджу"

Репер із Луцька в українській музиці є темною конячкою. Про нього відомо мало. Не розкриває справжнього імені. Попередній альбом мав назву "Прип'ять". У новому диску виконавець зберіг образ міста-привида. Сучасні мегаполіси, на його думку, – це та сама Прип'ять, тільки залюднена. Їхні жителі розкладаються зсередини, піддаючись великим спокусам, грошам, земним утіхам.

Зараз у світі реп – музика номер один. Це не просто речитатив. У піснях викривають соціальні, політичні проблеми, аналізують сучасність. За тексти репери навіть отримують літературні премії. У нас цей музичний жанр мало розвинений. Українці мелодійну музику люблять більше за ритмічну.

Христина Соловій – "Любий друг"

Працювати над своїм другим альбомом виконавиця починала з клавішником гурту "Океан Ельзи" Мілошем Єлічем. Однак згодом змінила всіх музикантів. Випустила диск самостійною співачкою. Це пісні, які написала сама. У дебютному записі "Жива вода" переспівала лемківські пісні.

У новому матеріалі Соловій з образу Дюймовочки постає Сніговою Королевою. Пісні сумні, холодні й дещо одноманітні. Христина звертається до когось, кого любила або могла б полюбити. В одній композиції називає кохання шкідливою звичкою.

Зараз ви читаєте новину «Українці мелодійну музику люблять більше за ритмічну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути