Ексклюзиви
неділя, 06 травня 2007 17:23

Учора Вєрка Сердючка полетіла на "Євробачення"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Британці порівняли творчість Сердючки з американським мультиком ”Сімпсони”, який висміює недоліки суспільства
Британці порівняли творчість Сердючки з американським мультиком ”Сімпсони”, який висміює недоліки суспільства

Учора 33-річний артист Андрій Данилко, який виступає в образі Вєрки Сердючки, полетів на пісенний конкурс "Євробачення" до столиці Фінляндії Гельсінкі.

— Якщо торік перемогли почвари, — сказала Сердючка на останній прес-конференції в Києві про фінську групу "Лорді", — цього року має взяти гору краса.

На прес-конференцію Вєрка приїхала на лімузині "чайка".

— Не дуже зручна машина для звєзди, — поправила обклеєний шматочками дзеркал капелюх від стилістки Анжели Лисиці. Таких головних уборів у Вєрки два. Один важить 6 кг, інший — 8 кг. Сердючка напівлежала в машині, щоб не поламати капелюха.

— "Лексуса" свого ми трохи побили, довелося їхати в цьому катафалку, — веде далі. — Хоча проїхатись на "чайці" — мрія мого дитинства. Всі нормальні діти хотіли космонавтами стати, а я хотіла лімузин і килимову червону доріжку. На "Танцях із зірками-2" до мене підійшов Діма Дікусар — той, що з Ірою Білик танцював. Каже: "Мене в дитинстві мама на ваші концерти водила". Я себе прямо Клавдією Шульженко відчула.

На Вєрці та її "мамі" спортивні костюми футбольної збірної України. Зверху на них чорні футболки з написом на спині "Україна + Європа = любов", а спереду — напис "голуб миру" і цифра 69.

Я себе Клавдією Шульженко відчула

— Колись мені Юра Шатунов із "Ласкового мая" подарував футболку з такою цифрою, — пояснює Сердючка. — Я тоді не знала, шо воно означає. Думала, якийсь рік народження. Коли дізналася, що "69" — неофіційна назва пози з "Камасутри", зобразила її на футболці для "Євробачення". Не люблю гру в одні ворота, якщо між нами з Європою любов!

У Гельсінкі Сердючка влаштує слов"янську вечірку з російською групою "Серебро" та білоруським співаком Дмитром Колдуном. Українського артиста запросили на вечірки французька, іспанська, німецька та британська делегації.

— Британське телебачення на всю Європу показало сюжет, де я в ролі Жанни д"Арк чи Джордано Бруно, — каже Данилко про випадок, коли українські націоналісти на знак протесту проти Сердючки спалили в Києві її опудало. — Всі дивувалися, що це за придурочні глумляться над персонажем, який смішить людей.

Британці порівняли творчість Сердючки з американським мультсеріалом "Сімпсони". Він, як і Данилко, висміює недоліки суспільства.

— Але я такі мультики не люблю, — зізнається Сердючка. — Їх такими дурними голосами озвучують. Дивилася недавно радянський мультфільм "Золота антилопа". Його дублювали українською. Причому такими ідіотськими голосами, що захотілось убити всіх, хто це робив. Не сподобався і шведський "Карлсон", якого озвучували Скрипка і Лорак. Взагалі нерозумний мультик. Краще б створювали щось якісне українською. А то перекладають чуже.

На "Євробачення" також полетіли співаки Ірина Білик і Андрій Кравчук.

— Нехай попіаряться, — жартує Сердючка. І додає: — Якщо я переможу, скажу своїм недоброзичливцям: "Отут жаба цицьки і дала!".

"Євробачення" починається 10 травня з півфіналу. Україна не братиме в ньому участь. Бо, за підсумками минулорічного конкурсу, потрапила до фіналу. Він пройде 12 травня.

Зараз ви читаєте новину «Учора Вєрка Сердючка полетіла на "Євробачення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути