вівторок, 25 червня 2019 06:11

У фільмі неможливо передбачити, що відбуватиметься наступної хвилини

У фільмі неможливо передбачити, що відбуватиметься наступної хвилини
Катрін Деньов представить ретроспективу своїх кращих фільмів в Одесі. thedailybeast.com

— Ми запросили англійського режисера Майка Лі, бо на останній фільм "Патерлоо" він надихнувся "Броненосцем Потьомкіним", якого знімали в Одесі, — каже Алік Шпилюк, 61 рік, програмний консультант Десятого Одеського Міжнародного кінофестивалю.

Відбудеться 12–20 липня.

Британця 76-річного Майка Лі відзначать нагородою "Золотий Дюк" за внесок у кіномистецтво, покажуть ретроспективу головних фільмів. Почесною гостею стане французька актриса Катрін Деньов, 75 років.

Конкурс ОМКФ міститиме національну програму та дві міжнародні — художніх і документальних фільмів.

— У Таню закохані більшість знайомих чоловіків. Вона живе у Придністров'ї після воєнного конфлікту. Вирішує переїхати в іншу країну. Залицяльники хочуть поїхати за нею, — розповідає Алік Шпилюк сюжет шведської документалки "Придністров'я".

— У Національній програмі покажемо 10 короткометражних фільмів та 4 повнометражні — Серед них документалка "Панорама". Її головний герой Валентин на свій 60-й день народження втрачає сенс життя. Він 44 роки працював кіномеханіком. Кінотеатр згорів якраз на його ювілей.

Особливо я пишаюся потужною програмою "Фестиваль фестивалів", до якої потрапили майже всі важливі стрічки року. Усім рекомендую подивитися корейську картину "Паразити", що цьогоріч перемогла у Каннах. У фільмі неможливо передбачити, що відбуватиметься наступної хвилини. Такі стрічки виходять раз на декілька років.

Діти не змогли вступити до університету. Сім'я заробляє збиранням картонних коробок для піци. Їхнє життя змінюється, коли друг старшого сина пропонує йому попрацювати репетитором англійської мови в доньки магната. Для цього недосвідченому хлопцеві довелося підробити документи. Коли він отримав роботу, вирішив допомогти родичам. Вигадав їм псевдоніми, влаштував працювати в садибу багатія, за сюжетом.

Також пройдуть позаконкурсні програми і ретроспективи. "Голлівуд на березі Чорного моря" — показ найбільш знакових і касових фільмів Одеської кіностудії, серед яких "Мовчи, печаль, мовчи" Петра Чардиніна, "Ягідка кохання" Олександра Довженка, "Весна на Зарічній вулиці" Марлена Хуциєва й "Настроювач" Кіри Муратової.

Сеанси ОМКФ пройдуть у Фестивальному палаці, Центрі "Родіна", зеленому театрі.

Зараз ви читаєте новину «У фільмі неможливо передбачити, що відбуватиметься наступної хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути