пʼятниця, 07 вересня 2007 18:00

У центрі Києва кидали в калюжі картини

57-річну київську художницю і костюмера Емму Бєглярову 6 вересня вигнали з майстерні на вулиці Десятинній, що навпроти Міністерства закордонних справ. У ній Емма пропрацювала 20 років. Нова власниця майстерні найняла робітників. Вони виносили звідти картини та манекени з одягом і вантажили на "газель", що стояла біля ґанку. Кілька полотен із зображенням оголених жінок упали прямо в калюжу.

Бєглярова здригається і закриває очі руками. Збоку стоїть дільничний інспектор із Шевченківського районного відділу внутрішніх справ Олександр Коломієць, тихо говорить по телефону.

— У мої повноваження не входить когось зупиняти, — пояснює він "ГПУ". — Я слідкую, щоб ніхто не бився.

— Моя майстерня в комунальній власності, — пояснює "ГПУ" художниця. — Час її оренди збіг іще у лютому. Підвал купив інший власник без мого відома, тому я подала до суду. Засідання призначили на 8 жовтня в Шевченківському суді. Але 31 серпня у майстерні хтось виламав двері. На столі знайшла записку: "Живи пока". 6 вересня сюди ввірвалися чотири чоловіки й жінка, замінили замок. А мене виштовхали на вулицю.

Нові власники — 36-річна киянка Алла Мірошниченко та її 8-річний син.

— Мені ніде притулитися: ми живемо в гуртожитку, — пояснює Мірошниченко "ГПУ". — З дев"ятої ранку тут воюю. У роті все пересохло. У цій майстерні бігають величезні пацюки. Навіть у найгіршої хазяйки немає стільки хламу.

— Майстерню Емми Бєглярової продали по 12 гривень 15 копійок за квадратний метр, — каже  знайома художниці, директор громадянської організації "Опора" Ольга Айвазовська. — У підвалі 67 метрів.

"ГПУ" дізналася, що в цьому районі один квадратний метр підвалу коштує 60 тис. грн.

Емма Бєглярова каже, що з тисячі картин і костюмів половину відновити не вдасться. Свої роботи художниця представляла на сорока виставках Канади, Франції, Болгарії та Фінляндії.

1999-го режисер Анатолій Матешко знімав у її майстерні фільм "День народження Буржуя". Цього року Бєгляровій дали російську кінопремію "Золотий орел" як кращому художнику костюмів за фільм "Далеко від Сансет-бульвару" режисера Ігоря Мінаєва.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Києва кидали в калюжі картини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути