понеділок, 28 жовтня 2024 08:45

Що станеться, якщо протягом 30 днів будете пити зелений чай замість кави

Що станеться, якщо протягом 30 днів будете пити зелений чай замість кави
Назвали головну користь зеленого чаю, яким краще замінити каву Фото: pinterest

Якщо на місяць відмовитись від кави і перейти на вживання зеленого чаю, обов'язково відчуєте зміни.

Журналістка провела експеримент. Вона пила зелений чай замість кави упродовж 30 днів і стверджує, що відчула три великі зміни, які позитивно вплинули на її життя.

"Ранки стали спокійними й менш напруженими. Напій допоміг краще мислити й відчувати себе зосередженішою на щоденних завданнях, і шлунок заспокоївся", - поділилася Алекса Меллардо у своїй статті на eatthis.

Жінка зазначила, що спершу пила одну чашку чаю зранку, а другу - в другій половині дня. Потім, щоб збільшити кількість кофеїну й отримати ще енергії, журналіста додала до раціону третю чашку чаю. Варто підкреслити, що у зеленому чаї набагато менше кофеїну, аніж у каві.

"Звичайна ранкова чашка кави, безумовно, будить мене, але за це треба платити певну ціну. Кава також змушує мене відчувати себе тривожною, напруженою і нервовою. Однак, коли я перейшла на зелений чай, я помітила, що мої ранки стали набагато менш напруженими і набагато спокійнішими", - йдеться у матеріалі.

Доктор медичних наук, доктор філософії, сертифікований дієтолог і фахівець зі спортивної дієтології Емі Гудсон підкреслила, що кофеїн - природний стимулятор. Експерт додала, що ця речовина посилює активність центральної нервової системи та збільшує вивільнення нейромедіаторів, таких як дофамін і норадреналін. "Це може призвести до підвищення пильності та прискорення метаболізму, а отже, до спалювання більшої кількості калорій", - сказала вона.

Меллардо також поділилася, що почала ясніше мислити після того, як з кави перейшла на зелений чай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що станеться, якщо повністю відмовитись від кофеїну

"Поєднання кофеїну та L-теаніну, амінокислоти, що міститься в зеленому чаї, може мати позитивний вплив на когнітивні функції. Це може підвищити пильність і покращити настрій без відчуття нервозності, яке часто асоціюється з високим споживанням кофеїну", - підкреслила доктор.

Ще журналістка сказала, що кава для її шлунку завжди була тригером, а зелений чай навпаки його заспокоїв.

"У зеленому чаї є багато природних біологічно активних речовин, які є потужними антиоксидантами. Вони допомагають нейтралізувати вільні радикали в організмі (так звані "погані хлопці", які сприяють запаленню), зменшуючи окислювальний стрес і запалення", - заявила Гудсон.

Коли йдеться про схуднення, багато вважають, що зелений чай сприяє цьому процесу. Але варто спробувати випити білий чай. Це допоможе вам скинути жир на животі, а також матиме позитивний вплив на здоров'я всього організму.

Білий чай містить менше кофеїну, ніж зелений або чорний чай, але він все ще присутній у його складі, тому пам'ятайте, що не треба пити його незадовго до сну, оскільки це може порушити ваш сон.

Зараз ви читаєте новину «Що станеться, якщо протягом 30 днів будете пити зелений чай замість кави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути