вівторок, 14 травня 2013 05:45

Триває виставка "Мистецтво без табу: "Український еротизм"

Автор: фото з сайта www.biathlon-ua.org
 

Роботу фотографа Леоніда Козлова "Ранок" показали у столичній галереї "Мистецька збірка". Тут до 20 травня триває виставка "Мистецтво без табу: "Український еротизм". Картини представили художники Іван Марчук, Анатолій Криволап, Петро Лебединець.

— Якщо подивитися на дівчину з Крижополя і дівчину з околиці Парижа, різниці не побачите. Ходять у тих самих джинсах, з голим пупом, на високих підборах. Глобалізація нищить усякі відмінності, — розповідає київський письменник і художник Юрій Логвин, 74 роки. — У XVII столітті на території України й Росії популярними стають народні картинки. На липових дошках вирізали гравюри, їх друкували на папері й дуже яскраво розфарбовували. У росіян ці картинки мали зміст від релігійного до непристойного. В Україні не знаходили на тогочасних народних картинках жодного еротичного зображення з оголеною моделлю. У нас дорослі діти не могли говорити  при батьках на сексуальні теми. Хіба під час весілля дозволялися сороміцькі співанки. Особливо, коли виявлялося, що наречена не була незайманою. Прекрасні зразки еротизму є в "Енеїді" Івана Котляревського. Там Еней підмовляє Дідону паритися в бані, а троянці з дівчатами йдуть хто в гречку, хто в кущі. Першим високого класу художником, який дав зображення оголеної жіночої натури, став Тарас Шевченко.

Я свій перший малюнок з оголеною натурою зробив 1954-го. Від 18 до 50 років жінка виглядає привабливо, якщо це не скелет, хворий на анорексію. Не визнаю силікону й будь-яких пластичних операцій. Хіба людина спотворена нещасним випадком.

Зараз ви читаєте новину «Триває виставка "Мистецтво без табу: "Український еротизм"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути