середа, 13 червня 2007 17:53

Соловйов озвучує фільм "Асса-2"

"Що за дурниці", — відмахувався режисер Сергій Соловйов, коли йому пропонували зняти продовження фільму "Асса". Цю стрічку 1987-го критики назвали культовою. Вона показувала, до якої міри загнила радянська система. А Віктор Цой з екрана співав: "Перемен требуют наши сердца!".

1990 року загинув у автокатастрофі Віктор Цой. Від серцевої недостатності помер оператор Павло Лєбєшев. Від саркоми серця пішов із життя композитор Сергій Курьохін.

— Я почав знімати фільм "Анна Кареніна", — розказує Соловйов. — Але у 1990-х із грошима було складно. Зйомки призупинялися, і я придумав: а якщо "Анну Кареніну" використати як тло для фільму "Асса-2"?

Режисер так і зробив. Повна назва стрічки — "Асса-2, або Друга смерть Анни Кареніної". Її зйомки завершилися у Санкт-Петербурзі.

— Усім героям я придумав біографії, — зізнається режисер. — Як вони прожили 20 років.

Зараз Соловйов озвучує стрічку.

У другій частині йдеться про 5-річне ув"язнення в колонії  актриси Аліки Алданової за вбивство коханця. У тюремній бібліотеці жінка знаходить книжку Льва Толстого "Анна Кареніна", без 30 перших сторінок. До колонії приїхав режисер знімати фільм про в"язнів нової Росії. Йому сподобалася Аліка. Він запропонував їй грати головну героїню у фільмі "Анна Кареніна". Отут Соловйов використав кадри зі своєї недознятої в 1990-х стрічки.

Писати пісні для стрічки пропонували Земфірі, але та відмовилася

За сюжетом, Аліка потрапила за ґрати вже вагітною. Тому в неволі у неї народилася донька. Коли жінка вийшла на волю, почала відвідувати у психіатричній клініці вдову свого коханця. Її донька виросла й захопилася альтистом Бєлим, якого грає російський музикант Юрій Башмет. Але Аліці теж подобається альтист. Вона починає сваритися з донькою.

Дія стрічки відбувається у Москві, Пітері, Ялті та місті Боровичі Новгородської області Росії.

Аліку Алданову грає дружина режисера — Тетяна Друбич, 48 років.

— Таня — унікальна актриса, — говорить Соловйов. — Вона привносить у фільм щось таке, що не виражене ні в сюжеті, ні в тексті, ні у вчинках персонажів. За це я її постійно і знімаю.

Доньку Аліки грає донька Соловйова Анна. А режисера, що знімає на зоні фільм, утілює колишній киянин Сергій Маковецький.

Музику пишуть вокаліст російського рок-гурту "Ленінград" Сергій Шнуров, альтист Юрій Башмет та донька режисера Анна. Дівчина закінчила Мюнхенську консерваторію. Писати пісні для стрічки пропонували Земфірі, але та відмовилася.

У старому фільмі "Асса" звучать пісні Бориса Гребенщикова.

— У новій стрічці я нічого не співаю, — зізнався співак "ГПУ". — У нас із Соловйовим від самого початку була така домовленість.

Прем"єра "Асси-2" у російських кінотеатрах відбудеться у жовтні. Потім стрічку покажуть по телебаченню.

Зараз ви читаєте новину «Соловйов озвучує фільм "Асса-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути