вівторок, 30 січня 2018 05:41

Росія захопила Норвегію

Автор: www.NEWS.VIAPLAY.NO
  ”Чума” — з таким написом на плакатах мітингарі протестують проти прем’єр-міністра Норвегії. За сюжетом серіалу ”Окуповані”, очільник уряду допомагає росіянам захопити країну
”Чума” — з таким написом на плакатах мітингарі протестують проти прем’єр-міністра Норвегії. За сюжетом серіалу ”Окуповані”, очільник уряду допомагає росіянам захопити країну

У розпал світової енергетичної кризи Норвегія відмовляється від видобутку нафти та газу. Для відновлення роботи родовищ частину країни захоплює Росія. Дія відбувається у норвезькому фантастичному серіалі "Окуповані".

Навесні фільм покаже телеканал "ЮА: Перший".

— Окупація в серіалі є гібридною, — розповідає історик 58-річний Ігор Тодоров.

— Європейський союз просить Росію тимчасово втрутитися у внутрішню політику Норвегії. Для цього російські агенти проникають до державного апарату. Про захоплення країни ніхто не говорить відкрито. Починають гинути люди, які намагаються довести, що відбулося вторгнення. Серіал став реакцією Норвегії, що має спільний кордон із Росією, на агресію Кремля в Україні. Жодна країна не може почуватися спокійно біля такого сусіда.

Серіал "Окуповані" вийшов на екрани 2015-го. Став найдорожчим телефільмом в історії норвезького телебачення. Бюджет стрічки склав $13,7 млн — 389,7 млн грн.

— У серіалі окупація Норвегії стала можливою завдяки традиційній європейській толерантності. Європейський союз домовився з Росією, що окупація триватиме до відновлення постачання нафти. Натомість агресор не поспішає піти з чужої країни. Це вчить не перебільшувати впливовість західного світу, — продовжує Тодоров. — Україні допомагали зброєю, ухвалювали резолюції щодо конфлікту. Але не змогли виключити Росію з Ради Європи, хоча вона нехтує базовими цінностями організації. Це свідчить про неефективність міжнародних інституцій.

Вихід серіалу супроводжувався критикою з боку Росії. Глядачів лякають загрозою зі Сходу в найкращих традиціях холодної війни, заявило Посольство РФ в Осло.

— Шкода, що на річницю святкування 70-річчя перемоги у Другій світовій війні автори серіалу забули про героїчний вклад радянської армії у визволення Північної Норвегії від німецьких загарбників, — заявив тодішній посол РФ у Норвегії В'ячеслав Павловський, 61 рік.

Режисером став норвезький письменник, автор детективів Ю Несбьо.

Серіал "Окуповані" має 18 серій.

Зараз ви читаєте новину «Росія захопила Норвегію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути