Ексклюзиви
середа, 25 квітня 2007 14:54

Роман Балаян знімає стрічку про польоти

Автор: фото: Олекса КРАСНИЙ
  Оксана Акіньшина та Олег Янковський на зйомках фільму ”Обранець” у Києві
Оксана Акіньшина та Олег Янковський на зйомках фільму ”Обранець” у Києві

Зйомки фільму "Обранець" 66-річного  режисера Романа Балаяна тривають у шостому павільйоні київської студії імені Довженка. Дія відбувається у 1980-х. Московський актор Олег Янковський, 63 роки, грає дисидента Миколу Петровича, а 20-річна Оксана Акіньшина — закохану в нього дівчину Катю. За сценарієм, Катя свариться з дисидентом і йде від нього.

На знімальний майданчик нікого не пускають. Але відразу після цієї сцени актори і режисер виходять на вулицю. Акіньшина тримає букет із білих троянд, анемон і зеленого листя.

 — Хвилинку уваги! — просить Янковський російською. — В Оксани сьогодні день народження.

Знімальна група і журналісти аплодують.

— Не питайте мене ні про що, — просить Акіньшина. — Я ненавиджу день народження. Якби цю дату можна було скасувати, я б це обов"язково зробила. Люблю самотність. Тому в день народження іноді мрію про капелюх-невидимку. От би одягти його і від усіх сховатися.

Олега Янковського озвучить Богдан Ступка

Проте сховатися Акіньшиній не вдалося. Продюсер фільму Олег Кохан приніс на знімальний майданчик торт, а Роман Балаян підняв тост із пластиковим стаканчиком чаю.

— Дякую! — розчулилась Акіньшина.

І пообіцяла повести групу ввечері до кафе.

Директор актриси Олена Брагіна по секрету розповіла "ГПУ", що влітку починаються зйомки фільму Олега Янковського. І він особисто затверджував Акіньшину на роль.

— На цій полянці, де я зараз стою, двадцять п"ять років тому ми знімали фільм "Польоти уві сні й наяву", — згадує Янковський. — Роль Сергія Макарова у тій стрічці стала для мене однією з улюблених. І в новій картині я знову буду літати. Бачу в цьому якесь знамення, тому погодився зніматися. Але слово "літати" не сприймайте  буквально. Мій герой буде літати в душі.

За сценарієм, Янковський має курити тютюн. Для цього йому видали люльку і запальничку 1980-х. А от тютюн актор привіз власний. У реальному житті він також багато курить, і теж люльку.

Режисер Роман Балаян спочатку збирався знімати фільм на російські гроші. Та кінопродюсер Олег Кохан знайшов 17,5 млн грн в Україні. Частину дало Міністерство культури. Прем"єру український глядач побачить навесні наступного року. Стрічку "Обранець" дублюватимуть українською. Героя Олега Янковського озвучить Богдан Ступка. Зйомки пройдуть у Києві та Парижі.

Тема польотів є майже у всіх фільмах Балаяна. В останньому, "Ніч світла", хлопці з інтернату для сліпоглухонімих теж мріяли полетіти. У режисера запитали, звідки в нього така тяга до польотів.

— Я сам уві сні літав до 33 років, — відповідає Балаян. — Та якось у готелі у Москві впав з ліжка. І відтоді жодного разу вже не літав. Я тоді зняв дуже невдалий фільм "Ефект Ромашкіна". Тепер літають тільки мої герої.

Зараз ви читаєте новину «Роман Балаян знімає стрічку про польоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути