Ексклюзиви
понеділок, 28 травня 2007 15:31

Рибчинський водив Гвердцителі в ресторан

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Тамару Гвердцителі у столичному палаці ”Україна” глядачі не покликали на біс
Тамару Гвердцителі у столичному палаці ”Україна” глядачі не покликали на біс

45-річна грузинська співачка Тамара Гвердцителі виступила в четвер у столичному палаці "Україна". Зала була повна, але на біс артистку не викликала.

Після виступу Гвердцителі повертається до гримерки з редактором газети "Бульвар Гордона" Дмитром Гордоном. Вони пошепки розмовляють, іноді голосно сміються. До співачки підбігає 62-річний поет-пісняр Юрій Рибчинський. Він написав для Гвердцителі десятки хітів, серед яких "Віват, король, віват!". Рибчинський вітає Тамару і вигукує: "Бачте! А ви кажете, не запрошуємо".

Давно знайомі з Рибчинським? — цікавлюся.

— Років із 19, — відповідає, сідаючи на стілець. Розмовляє дуже швидко російською з грузинським акцентом. — Юра мені написав рок-оперу "Жанна д"Арк. Біла ворона". Але доки її записали і звели, розвалився Радянський Союз. Не було кому цю оперу пропагувати.

Часто буваєте в Києві?

— Так. Обожнюю Поділ та Андріївський узвіз. Гуляю там пішки. Це надзвичайні місця, яких у світі більше не віднайдете. Я там надихаюся.

Де відпочиваєте влітку?

— Люблю південь Франції, Іспанію та оксамитовий сезон у Туреччині.

А в Тбілісі коли востаннє були?

— Не була вже понад 10 місяців. Це жахливо. Через цю незрозумілу політику між Грузією та Росією люди не можуть поїхати на батьківщину. Повітряний шлях перекритий, треба летіти через якісь треті країни, а це додатковий час і гроші.

Співачка ніяковіє, опускає очі і бере віяло — в гримерці дуже душно.

А сина часто бачите? — питаю про 21-річного Сандро.

— Він навчається в Лондоні на журналіста. Із дитинства знає, що мама працює, тому її можна побачити нечасто. Коли Сандро був маленьким, ми постійно переїздили з міста до міста ще разом із моєю мамою. Тож син виріс у готелях.

Проблеми через вашу грузинську національність у Росії маєте?

— Росіяни — народ дуже толерантний. Якщо вони мене люблять, їм усе одно, турок я чи француз.

Правда, що ви хотіли брати учать у "Євробаченні"?

— Та ні, — заливисто сміється, — про це написали журналісти якоїсь газети, а потім ця чутка поширилася. Я не вважаю, що достойна виступати на цьому конкурсі, бо він — для молодих.

Куди їдете далі?

— Додому у Москву. Там виступлю на дні незалежності Росії на Красній площі. А потім співатиму з московським симфонічним оркестром.

Тамара виходить у коридор палацу "Україна". Співачка не користується ліфтом і спускається пішки східцями до службового ходу. На лавочці біля входу сидить Юрій Рибчинський.

— У ресторан? — пропонує він.

— Я спочатку заїду в готель "Національний", — відповідає Гвердцителі й сідає у білий "лінкольн". У Рибчинського — своя машина, він іде до центрального виходу.

Зараз ви читаєте новину «Рибчинський водив Гвердцителі в ресторан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути