пʼятниця, 10 серпня 2018 05:20

Реконструювали бій з радянськими і нацистськими військами

Автор: Ігор ТИМОЦЬ
  Тренер Роман Ковальчук із луцької школи бойового гопака ”Герц” демонструє загартованість своїх учнів на фестивалі ”Бандерштат” у селі Ровенці поблизу Луцька
Тренер Роман Ковальчук із луцької школи бойового гопака ”Герц” демонструє загартованість своїх учнів на фестивалі ”Бандерштат” у селі Ровенці поблизу Луцька

Хлопці віком від 4 до 16 років ходять босоніж по битому склу. Вони — учні луцької Школи бойового гопака "Герц". Показуючи свою загартованість, лягають під тиском на дошку з цвяхами. В одній із вправ на животі юного козака кувалдою трощать цеглу. Школа бойового гопака взяла участь у 12-му фестивалі "Бандерштат". 3–5 серпня відбувся у селі Ровенці поблизу Луцька.

— Цей рік присвятили демонстрації досягнень українців, — каже арт-директор "Бандерштату" Сергій Мартинюк, 30 років. — Діяла лекційна зона, літературна сцена, ярмарок презентації українських проектів — від соціальних ініціатив і до електромобілів. Показали що в Україні є не тільки "зрада", а відбувається багато й позитивних речей. На цьому значно менше акцентують увагу.

Цьогоріч "Бандерштат" відвідали понад 14 тис. осіб. Це рекорд заходу.

— Націоналізм використовують багато політиків радше задля роз'єднання, ніж об'єднання, — каже письменник Любко Дереш, 34 роки. Узяв участь у гутірці з публікою "Бандерштату".

— Хотів би, щоб у термін "бандерівці" вкладали щораз більше неагресивного й ненасильницького сенсу. Те, що фестиваль — територія вільна від алкоголю — добре. Якщо наступного року вона стане вільною від матюків, то чому б і ні. Якщо це допомагає ставати кращими. Українцям не варто радикалізуватися. Якщо ми за єдину Україну, то слід шукати способи співжиття, співпраці, а не ворожнечі. Останню добре використовують політики. Об'їздив майже всю країну. Можу сказати, що потреби всіх українців — однакові — менше гасел, а більше вирішення реальних проблем.

Також на "Бандерштаті" можна було побачити реконструкцію бою між Українською Повстанською ­Армією і радянськими та нацистськими військами.

На музичній сцені виступили гурти "Плач Єремії", "Oторвальд", "Тартак", Сергій Жадан і "Собаки в космосі", співаки Арсен Мірзоян, Христина Соловій і багато інших.

Зараз ви читаєте новину «Реконструювали бій з радянськими і нацистськими військами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути