пʼятниця, 27 квітня 2018 06:25

Програма "Євроцензор" виходитиме на телеканалі ВІККА двічі на місяць

Автор: ФОТО надане трк ”Вікка”
  Ведучий телеканалу ВІККА Артем Євтушенко з оператором Анною Сенченко знімають програму ”Євроцензор” на одній із черкаських вулиць
Ведучий телеканалу ВІККА Артем Євтушенко з оператором Анною Сенченко знімають програму ”Євроцензор” на одній із черкаських вулиць

16 квітня на телеканалі "ВІККА" вперше показали програму "Євроцензор".

— Її створили в рамках проекту "Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа". Проект реалізують за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку та Міністерства закордонних справ Республіки Польща, — розповідає головний редактор телеканалу "ВІККА" Юлія Кропива.

— У дебютному випуску "Євроцензора" ведучий Артем Євтушенко запросив енергоаудитора й зробив разом із ним якісний аналіз енергоефективності одного з черкаських будинків.

Експерт одразу показав, де є втрати тепла, як грамотно утеплити будівлю, з чого слід почати це роботи. В наступній передачі візьмемося за якість харчових продуктів. Зустрінемося із виробником, який експортує продукцію до країн Євросоюзу. Подивимося й проаналізуємо всі виробничі процеси. Хоча це не буде класичний ревізор у виконанні ведучого. Швидше ознайомимо з вимогами й нормами європейців до продуктів.

Юлія Кропива каже, що висвітлюватимуть і провокативні теми.

— Ведучий сяде в інвалідний візок і спробує перевірити ставлення черкащан до людей з особливими потребами.

— За реакцією перехожих перевіримо, чи є українці справжніми європейцями, — продовжує Кропива. — Інша тема — перевірити ставлення до секс-меншин. Нам треба зрозуміти, що без дотримання Європейської Хартії нам не бачити повноправного членства в Євросоюзі.

Ведучий програми каже, що Європу треба побачити.

— Таких передач бракує на нашому телебаченні, — говорить ведучий "Євроцензора" Артем Євтушенко. — Попри деякі провокативні теми, робота в ній зовсім не лякає. Це навпаки новий виклик. Був у Європі декілька разів. Бачив разючі відмінності між Україною і членами Євросоюзу.

— Хибне уявлення щодо Угоди про асоціацію Україна — ЄС та інтеграцію поширене в нашій країні. Особливо на сході та півдні, де проросійська пропаганда й дезінформація користуються нестачею обізнаності громадян, — каже координатор проекту Дмитро Зінчук. — На державному рівні відсутня єдина затверджена стратегія євроінтеграції України. Тому проект "Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа" має на меті:

— посилити спроможність регіональних медіа у сфері висвітлення тем імплементації Угоди про асоціацію;

— підвищити рівень поінформованості громадян України щодо європейської інтеграції, впровадження європейських стандартів;

— збільшити обсяг інформації про процес євроінтеграції України, можливості, які надає Угода про асоціацію, а також виклики, що постають перед українським суспільством.

Програма "Євроцензор" виходитиме на телеканалі ВІККА двічі на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Програма "Євроцензор" виходитиме на телеканалі ВІККА двічі на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути