Ексклюзиви
понеділок, 29 вересня 2008 17:49

Пол Ньюмен помер від раку легенів

Автор: фото: reuters
 

26 вересня від раку легенів помер 83-річний американський актор Пол Ньюмен. Про свій діагноз він довідався в червні. Артист відмовився від курсу хіміотерапії. У Ньюмена залишилася вдова, 78-річна голлівудська кіноактриса Джоанна Вудворд, і п"ятеро дітей.

Актор став відомим 1956-го, коли зіграв боксера Рокі Граціано у фільмі "Хтось на небі любить мене". Після цієї стрічки його почали називати володарем найзнаменитіших блакитних очей у кіно.

Ньюмен знявся в 60-ти голлівудських картинах, найвідоміші з них — "Кішка на розжареному даху", "Результат", "Гнів", "Бутч Кессіді та Санденс Кід". Його десять разів представляли на "Оскар", вісім разів у номінації "Найкраща чоловіча роль". Першу статуетку отримав за гру у "Кольорі грошей" 1987-го.

Під час зйомок у фільмі "Переможець" 1969-го він зацікавився автомобільними гонками. 70-річний Ньюмен узяв участь у 24-годинних перегонах в американському місті Дайтон. Став найстарішим переможцем.

За 30 років актор витратив на благочинність $200 млн. 1973-го від передозування наркотиками помер його 28-річний син Скот.

Зараз ви читаєте новину «Пол Ньюмен помер від раку легенів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути