понеділок, 23 квітня 2007 15:08

Поет Богдан-Олег Горобчук їв котячий корм

Автор: фото: Андрій БОЖОК
  Поет Богдан-Олег Горобчук на книжковій виставці ”Медвін” пригощає людей котячим кормом
Поет Богдан-Олег Горобчук на книжковій виставці ”Медвін” пригощає людей котячим кормом

На закритті другої книжкової ярмарки "Медвін" у Києві 20 українських поетів читали вірші у цілковитій темряві в залі Інституту фізкультури. Вікна ретельно затулили шторами, а на вході відвідувачам видавали чорні пов"язки на очі. Ці читання назвали "Радіо лайв". Учасники не представлялися, тому відчуття нагадували слухання радіо в хаті з вимкненою електроенергією.

— Удома кожного від радіо відволікає хатня робота, діти, — пояснює ініціатор акції Артем Захарченко, 24 роки. — Коли людина не бачить жодних зорових образів, у неї вмикається внутрішній екран. І вона сприймає інформацію більш творчо. Якщо вдома слухати радіо, як виставу в театрі, виникає зовсім інший ефект.

Хлопці читали вірші про війну, дівчата — про кохання. Тільки в Оксани Самари поезія була про українських бійців у Чечні.

— У мене віршів про любов просто немає, — зізналася Самара. —  Не люблю сопель. А коли десять поеток декламують твори про кохання, інакше й бути не може. Було б добре, якби дівчата, які брали участь у цій акції, знали, що таке кохання, а хлопці — що таке війна.

Коли світло увімкнули, житомирський поет 20-річний Богдан-Олег Горобчук ходив із розпакованою пачкою сухого котячого корму "Дарлінг". Він їв його сам і пропонував скуштувати колегам.

— Корм не мій, — зізнався Богдан "ГПУ". — Його приніс київський поет Владик Волочай і поділився зі мною. Я таке куштую вперше, — додає, ковтаючи чергову порцію. — На смак не дуже сподобалося.

Зараз ви читаєте новину «Поет Богдан-Олег Горобчук їв котячий корм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути