пʼятниця, 15 липня 2016 06:55

"Пиво за 40 гривень? Ви охрініли?!"

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.vk.com/arsen dzodzaev
  Гурт ”Машина времени” виступає на головній сцені музичного фестивалю ”Атлас вікенд” у Києві 8 липня
Гурт ”Машина времени” виступає на головній сцені музичного фестивалю ”Атлас вікенд” у Києві 8 липня

— Мені добре, — 24-річний Антон Гаврашов ліг на солому і п'є апельсиновий сік. — Тільки в задницю трохи коле.

Тюки соломи на ВДНГ в Києві привезли організатори фестивалю "Атлас вікенд" 8–10 липня.

— Шансів на турне по Росії — нуль, — каже 62-річний Анд­рій Макаревич, лідер рок-гурту "Машина времени". На "Атлас вікенді" він заспівав "Пока горит свеча", "За тех, кто в море", "Марионетки", "Новый поворот" і кілька композицій із нового альбому "Вы".

— Процес написання музики і манера подачі пісень не змінилися за 47 років існування групи, — продовжує Макаревич. — Ідеї композицій з'являються у всіх учасників "Машини". Думаємо над ними, розбираємо. Наприклад, пісня "Однажды мир прогнется под нас" спочатку нікому не сподобалася, крім мене. Посиділи трохи над нотами, змінили два акорди — і вона швидко стала хітом.

Восени гурт планує всеукраїнський тур.

На п'яти сценах "Атлас вікенду" виступили 130 артистів з України, Росії, Білорусії, країн Європи та США.

— Представили всі музичні напрямки — від джазу й року до хіп-хопу й електроніки. Не було лише естради і шансону, — каже Дмитро Сидоренко, 31 рік, президент фестивалю.

— Більшості іноземних артистів "Атлас вікенд" був невідомий. Коли показували, хто з музикантів у нас виступить — це знижувало гонорар. Торік і позаторік постійно хвилювалися, чи в Україні безпечно. Зараз бачать, що ситуація стабільна, і не перепитують.

Чоловік у майці "Я люблю СССР" розглядає ціни біля прилавка з їжею. Дівчина у вінку й вишиванці пропонує огірки по 20 грн за 100 г.

— Пиво за 40 гривень? Ви охрініли?! Півлітра води якогось другосортного виробника — 25 гривень, 200 грамів коньяку з вишневим соком — 50, — Вадим Коробов, 45 років, повертається спиною до яток. Приносити їжу та напої на фестивалі забороняють.

За ковбасу в лаваші на території ВДНГ правлять 50 грн. Повноцінний обід коштує від 200 грн.

— Борщ — найулюбленіша ­українська страва. Чудово йде після перепою, — каже лідер фінського гурту "Апокаліптика" 40-річний Ейкка. — Пам'ятаємо вашу чудову учасницю Євробачення — наспівує хіт Вєрки Сердючки.

Біля головної сцени збирається натовп. Виступає німецький рокер Удо Діркшнайдер, 64 роки.

— У навушниках його б не слухав. А тут — живий. І просто неймовірна енергетика. Ви знаєте, що його дівчині 28 років? — питає Денис Васильєв, 32 роки.

Цьогорічна переможниця Євробачення Джамала, 32 роки, співає в темних окулярах.

— Час виходу на сцену відкладали двічі. Спочатку організатори перенесли концерти всіх артистів на пізніше, потім через те, що Ніно Катамадзе і "Машина времени" спізнювалися на поїзд чи літак.

— Я прийшла на російський гурт "Сплін". Це музика моєї молодості, — каже ­Тетяна Юшко, 46 років. — Пісню "Выхода нет" почула вперше 1980-го, з того часу фанатію від них. Син подарував білет на всі три дні фестивалю. У п'ятницю була тут тільки заради "Апокаліптики". Так хотіла з ними поспілкуватися, що перелізла півтораметрову огорожу, познайомилася із солістом, взяла автограф, ще й сфотографувалася.

26-річна Оксана Ященко ходить у костюмі тигра, витирає мокрий після дощу хвіст.

— На фестивалі багато недоліків. Не діє готівка. Говорили, що можна поповнювати розрахунковий браслет карткою, виявилося — не можна. Я — киянка, але поселилась у наметі. Не хочеться їхати вночі додому маршрутками або таксі. Я, мабуть, єдина, кому сподобалися затримки у виступах. Бо спочатку мої улюблені гурти мали співати в один і той же час, а так я всюди встигла.

За три дні фестиваль прийняв майже 150 тис. відвідувачів. У суботу лив сильний дощ, але люди не розходилися. Стояли під сценами, на голови надягли медичні бахіли.

Квитки на "Атлас вікенд" коштували від 200 до 7 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «"Пиво за 40 гривень? Ви охрініли?!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути