понеділок, 26 листопада 2007 18:48

"ПінчукАртЦентр" за півтора місяця відвідали 70 тисяч осіб

Півтора місяця в київському "ПінчукАртЦентрі" на вул. Басейній, 2а триває виставка "Відображення". Її подивилися 70 тис. відвідувачів.

— Жодна українська галерея ніколи не збирала стільки народу, — каже мистецтвознавець Олександр Соловйов. — Востаннє таке творилося в Україні в 1970-х, коли до Музею образотворчого мистецтва привезли саркофаг єгипетського фараона Тутанхамона.

— Перед входом збираються черги до ста людей, — каже директор "ПінчукАртЦентру" Дмитро Логвин. — Приходять люди різного віку. Молодь, школярі з викладачами, родини з дітьми. Багато приїжджають із областей.

На виставці "Відображення" показують роботи 19 зарубіжних та українських сучасних художників.

— Найбільше публіці подобається твір мистецтва британського художника Ентоні Гормлі, — веде далі Дмитро Логвин. — Це скляна кімната, всередині якої — пара. Коли потрапляєш туди, нічого не бачиш, навіть своїх рук. Людина втрачає почуття реальності — така ідея художника. Цікавляться і "Раковими хроніками" британця Деміена Хьорста. Це 12 коров"ячих голів із обдертою шкірою. Вони стоять у формаліні у скляних кубах, можуть зберігатися сотні років. Над головами висять картини з 5-сантиметровим шаром мертвих мух. Корови — це 12 учнів Христа. Чорна голова, повернута в інший бік, — Іуда. Порожній тринадцятий куб — Ісус. А мухи символізують людські хвороби.

У "ПінчукАртЦентрі" виставка "Відображення" триватиме до 30 грудня. Вхід безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «"ПінчукАртЦентр" за півтора місяця відвідали 70 тисяч осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути