Ексклюзиви
понеділок, 10 серпня 2009 18:22

Олег Штефанко мірявся зростом із Леонардо ді Капріо

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Актор Олег Штефанко народився у Донецьку. Працював у Москві, переїхав до Америки. Там починав офіціантом, таксистом, барменом, брав участь у боях кікбоксерів. Тепер знімається в фільмах у Голлівуді
Актор Олег Штефанко народився у Донецьку. Працював у Москві, переїхав до Америки. Там починав офіціантом, таксистом, барменом, брав участь у боях кікбоксерів. Тепер знімається в фільмах у Голлівуді

Російський актор 49-річний Олег Штефанко знявся в 14 голлівудських фільмах. Під псевдонімом Олег Штефан грав з акторами Робертом де Ніро, Анджеліною Джолі, Метом Деймоном. В Америці прожив 11 років. 2004-го повернувся до Росії.

— В этом году еще не снимался, — каже Олег Штефанко. Розмовляємо у перерві між зйомками фільму "Усе можливо" київської режисерки Оксани Байрак. — Полнометражные фильмы сейчас почти не снимают, это невыгодно. А роли в сериалах, которые предлагают, не нравятся.

Запрошує до свого трейлера, вмощується на дивані. Штефанко народився в Донецьку. Там живе його мати, 70-річна Ірина Михайлівна. 1976-го переїхав до Москви, закінчив там Щепкінське театральне училище. 1992-го емігрував до Америки.

— Тоді саме була криза, кіно перестали знімати. Я їхав на порожнє місце: не знав мови, не було грошей і зв"язків. Працював таксистом, офіціантом, барменом. На ринзі за гроші виступав кікбоксером, але під час бою зламав ногу. У вільний час потроху знімався — безкоштовно, за їжу, грав у студентських картинах.

2000-го Олег познайомився з актором Робертом де Ніро.

Кажуть, де Ніро на майданчику — диктатор

— Він саме шукав актора на роль російського розвідника у своєму фільмі "Оманлива спокуса". Викликав мене на проби до офісу в Нью-Йорку. Я зрадів, думаю — життя починається! Мій знайомий лише похитав головою: "Не радій, він цей сценарій пише вже 15 років". На цьому все закінчилося. Через чотири роки почув, що де Ніро знову шукає актора на цю роль. Він мене затвердив. На "Юнівершел Студіоз" знімалися з Леонардо ді Капріо. Ставили поруч, міряли зростом — дивилися, чи підходять типажі. Але роль ді Капріо віддали Метту Деймону. У фільмі також грали Анджеліна Джолі й Алек Болдуїн. Кажуть, що де Ніро на майданчику — диктатор. Я цього не помітив. Він говорив, що довіряє російській акторській школі.

— Зйомки в Росії та Америці дуже різняться?

— У Штатах актори не мотаються з кіно в театр. Графіки узгоджують заздалегідь. Підготовчий період може тривати рік. А зйомки дуже швидко — шість–вісім тижнів. О пів на сьому ранку актор уже стоїть в кадрі, готовий до зйомок. Працюють по 17–20 годин. Чітка, злагоджена робота, на майданчику ніхто не шумить, не перемовляється. Російському кіно цього бракує.

Олег Штефанко каже, що живе на дві країни:

— Родина осіла в Лос-Анджелесі. Дружина Лариса займається англійською мовою з літніми людьми. 21-річна донька Крістіна вчиться на лікаря. У 10 років вона вже працювала моделлю, рекламувала дитячий одяг. Дівчинка розумненька, тому вирішила, що краще вчитиметься серйозних речей. Син перейшов у сьомий клас, займається тенісом. Звати його Джоан, а називаємо Ваня. Він уже знає: якщо кажемо "Ваня", то все добре. А якщо "Джоан" — щось не те зробив. Слава Богу, мої діти не хочуть бути акторами.

Зараз ви читаєте новину «Олег Штефанко мірявся зростом із Леонардо ді Капріо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути